Ένα δίωρο… φωτιά επιφύλαξε στο τέλος της συνεδρίασης το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να επανέλθει κοντά στα επίπεδα των 870 μονάδων, ανεβάζοντας τους ρυθμούς των συναλλαγών.
Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,41% στις 868,01 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 853,92 μονάδων (-0,23%) και 868,60 μον. (+1,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 32,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,5 εκατ. τεμάχια (δύο πακέτα σε AlphaBank 3,3 εκατ. τεμαχίων και Ιατρικό 2 εκατ. τεμαχίων).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,55%, στις 2.151,68 μονάδες, ενώ στο +2,21% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.391,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,76% στις 754,11 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ ξεχώρισε σήμερα, αφού από το -1,15% έκλεισε στο +4,62%, με τις Εθνική, Πειραιώς και Βιοχαλκο να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 3%. Άνω του +2% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, CocaCola, MotorOil, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του +1% οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Σαράντης.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, AlphaBankκαι Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Cenergy. Ο Φουρλής έκλεισε με απώλειες 1,41%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές της CEO του ΔΕΣΦΑ: €1,67 εκατ. για τρία χρόνια
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
- ΥΠΕΘΟ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ερευνά παραβιάσεις δικαίου στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






