Ένα δίωρο… φωτιά επιφύλαξε στο τέλος της συνεδρίασης το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να επανέλθει κοντά στα επίπεδα των 870 μονάδων, ανεβάζοντας τους ρυθμούς των συναλλαγών.
Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,41% στις 868,01 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 853,92 μονάδων (-0,23%) και 868,60 μον. (+1,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 32,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,5 εκατ. τεμάχια (δύο πακέτα σε AlphaBank 3,3 εκατ. τεμαχίων και Ιατρικό 2 εκατ. τεμαχίων).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,55%, στις 2.151,68 μονάδες, ενώ στο +2,21% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.391,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,76% στις 754,11 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ ξεχώρισε σήμερα, αφού από το -1,15% έκλεισε στο +4,62%, με τις Εθνική, Πειραιώς και Βιοχαλκο να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 3%. Άνω του +2% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, CocaCola, MotorOil, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του +1% οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Σαράντης.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, AlphaBankκαι Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Cenergy. Ο Φουρλής έκλεισε με απώλειες 1,41%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








