Αγορές

Ανοδος για τις μετοχές στην Ασία μετά τα αισιόδοξα στοιχεία από τις ΗΠΑ

Financialreport.gr

Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,32%

Οι μετοχές στην Ασία σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, αντιστρέφοντας την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ προσέλκυσαν τους επενδυτές πίσω στις αγορές, οι οποίες διαπραγματεύονταν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων διατήρησαν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι επενδυτές μείωσαν περαιτέρω τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των οκτώ μηνών τον Οκτώβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν σταθερά, ενώ οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 42.000 τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,5% μετά από πτώση 2,5% την Τετάρτη. Ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 2% λίγο μετά το άνοιγμα, μετά από πτώση 2,85% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,32%.

Οι χρηματιστηριακές αγορές υπέστησαν σημαντικές απώλειες στην Ασία την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τις υπερβολικές αποτιμήσεις τρόμαξαν τους επενδυτές, αν και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η πτώση δεν ήταν απαιτητική για να προκαλέσει πανικό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του EUROSTOXX 50 υποχώρησαν κατά 0,05%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του DAX σημείωσαν άνοδο 0,02%.

Στον τομέα των δασμών, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ εξέφρασαν αμφιβολίες την Τετάρτη σχετικά με τη νομιμότητα των εκτεταμένων δασμών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια υπόθεση με επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία που αποτελεί σημαντικό τεστ για τις εξουσίες του Τραμπ.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου ήταν τελευταία στο 4,1474%, έχοντας αυξηθεί σχεδόν επτά μονάδες βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ η απόδοση των διετών ομολόγων ήταν στο 3,6192%.

Έναντι του γιεν, το δολάριο υποχώρησε 0,15% στα 153,86. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,11% στα 1,1507 δολάρια.

Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,07% στα 1,3061 δολάρια, εν αναμονή της απόφασης για τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας αργότερα σήμερα.

Στον τομέα των εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μικρή άνοδο, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να αυξάνονται κατά 0,05% στα 63,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,08% στα 59,65 δολάρια το βαρέλι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu