Μετά τα νέα ιστορικά υψηλά τηςWall Street
Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή, αν και οι περισσότερες αγορές της περιοχής παρέμειναν κλειστές λόγω των αργιών της Πρωτομαγιάς.
Η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 67 σεντς, φτάνοντας τα 111,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 10 σεντς, στα 105,17 δολάρια το βαρέλι.
Οι προοπτικές για συμφωνία που θα σταθεροποιούσε μια τρίμηνη εκεχειρία στον πόλεμο με το Ιράν παρέμειναν αβέβαιες, καθώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα θα προστατεύσει τις πυρηνικές και πυραυλικές της δυνατότητες ως εθνικό περιουσιακό στοιχείο.
Οι αναταράξεις που προκαλεί ο πόλεμος στις προμήθειες και στις τιμές του πετρελαίου ασκούν πίεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξετάζει νέο σχέδιο για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, ενός κρίσιμου περάσματος για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε άνοδο 0,7%, φτάνοντας τις 59.678,31 μονάδες, καθώς το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου.
Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 157,16 γεν, από 156,61 γεν αργά την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αρκετά χαμηλότερα από το επίπεδο των 160 γεν που είχε φτάσει νωρίτερα. Οι ιαπωνικές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι θα παρέμβουν στην αγορά εάν το γεν υποχωρούσε περαιτέρω, και σύμφωνα με αναφορές, προχώρησαν σε σχετικές κινήσεις.
Το ευρώ υποχώρησε στα 1,1724 δολάρια από 1,1731 δολάρια.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,9%, στις 8.743,70 μονάδες.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2%, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, χάρη στα ισχυρά κέρδη μεγάλων εταιρειών όπως η Alphabet και η Caterpillar.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ταϊβάν: Συναγερμός για τον τυφώνα Τσάμπι – Ένας νεκρός
- Στενά Ορμούζ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι επιθέσεις σε πλοία τον Οκτώβριο
- Ιράν: Οι ΗΠΑ «ετοιμάζονται για νέους βομβαρδισμούς»
- Στη φυλακή ο Παπαπέτρου για το σκάνδαλο στο μπάσκετ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Δ.Σ. ΣΕ ΣΩΜΑ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΑΔΕ: Αναδρομικό 48ωρο «λουκέτο» σε γνωστό νυχτερινό κέντρο για αποδείξεις 4.560 ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








