Η οριστική προσφορά σύνδεσης χορηγείται κατά παρέκκλιση ακόμα και σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένα δίκτυα
Ζεσταίνει ο κλάδος των πλωτών φωτοβολταϊκών, μετά και από το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση των πιλοτικών πλωτών φωτοβολταϊκών σε λίμνοδεξαμενές, τεχνητές λίμνες και τεχνητά υδάτινα σώματα.
Κατά όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα από το νομοσχέδιο αυτό προωθείται η αδειοδότηση, εγκατάσταση και Πιλοτικών Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών με ισχύ έως 8 MW έκαστος και συνολικής ισχύος μέχρι 80 MW, που εντάσσονται σε λιμνοδεξαμενές ή τεχνητές λίμνες που δεν εμπίπτουν σε κανένα καθεστώς προστασίας ή σε ταμιευτήρες ή σε τεχνητά υδάτινα σώματα που έχουν δημιουργηθεί σε εξαντλημένες εξορυκτικές εκμεταλλεύσεις για χρήση ηλεκτροπαραγωγής συμπεριλαμβανομένου μεταλλείων, ορυχείων και λατομείων. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί κατατάσσονται περιβαλλοντικά στην Κατηγορία Περιβαλλοντικής Κατάταξης Α1, του άρθρου 1 του ν. 4014/2011.
Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος θα μπορούν να υποβληθούν εντός είκοσι ημερών από την 1η Νοεμβρίου 2024, με αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η οριστική προσφορά σύνδεσης χορηγείται κατά παρέκκλιση ακόμα και σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένα δίκτυα κατά την περ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 3468/2006 (Α΄129), ή χαρακτηρίζονται ως κορεσμένα δίκτυα, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4685/2020 (Α΄ 92). Εξάλλου, οι Πιλοτικοί Πλωτοί Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί συμμετέχουν στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και δεν δύναται να λάβουν λειτουργική ενίσχυση για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Πάνω από 2 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2025 αλλά παρέμεινε αρνητικό το πρόσιμο στην τελευταία γραμμή των αποτελεσμάτων
- Booking.com: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαιρετίζει τα μέτρα διαφάνειας, συνεχίζει την εξέταση της ελληνικής υπόθεσης
- Starship: Εκτοξεύθηκε για τη 14η πτήση με στόχο την πρώτη του τροχιά
- Σαουδική Αραβία: Ξεκινούν ξανά οι εξαγωγές μέσω του αγωγού East – West
- Βρετανοί υπήκοοι οι πέντε συλληφθέντες κοντά στη βάση RAF Fairford
- Ο Σκοτ Μπέσεντ προσλαμβάνει τον Ντέιβιντ Ζερβός ως σύμβουλο στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΕΔ / ΕΓΕΔ
- Nvidia: Επαναγορά μετοχών – μαμούθ 150 δισ. δολαρίων με καύσιμο την τεχνητή νοημοσύνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








