«Η ανθρώπινη μαγειρική δεν θα αντικατασταθεί, αλλά πιστεύουμε ότι (ο Aiman) θα αναβαθμίσει τις ιδέες, τη δημιουργικότητα»
Το Wοοhoo, ένα εστιατόριο που αυτοαποκαλείται «φαγητό στο μέλλον», πρόκειται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο στο κέντρο του Ντουμπάι, σε απόσταση αναπνοής από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Μπουρτζ Χαλίφα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το φαγητό στο Wοοhoo θα δημιουργείται από ανθρώπους, προς το παρόν, αλλά όλα τα άλλα – από το μενού μέχρι την ατμόσφαιρα και την εξυπηρέτηση – θα σχεδιάζονται από ένα γαστρονομικό μοντέλο μεγάλης γλώσσας που ονομάζεται «Σεφ Aiman».
Ο Aiman – ένα μείγμα «Τεχνητής Νοημοσύνης» και «άνθρωπος» – έχει εκπαιδευτεί σε δεκαετίες έρευνας στην επιστήμη των τροφίμων, δεδομένα μοριακής σύνθεσης και πάνω από χίλιες συνταγές από μαγειρικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Ahmet Oytun Cakir, ένας από τους ιδρυτές του WOOHOO.
Ο σεφ Aiman δεν μπορεί να γευτεί, να μυρίσει ή να αλληλεπιδράσει με τα πιάτα του όπως θα έκανε κανονικά ένας σεφ, το μοντέλο λειτουργεί αναλύοντας την κουζίνα στα συστατικά της μέρη, όπως η υφή, η οξύτητα και το ουμάμι, και επανασυναρμολογώντας τα σε ασυνήθιστους συνδυασμούς γεύσεων και συστατικών, σύμφωνα με τους δημιουργούς του Aiman.
Αυτά τα πρωτότυπα στοιχεία στη συνέχεια βελτιώνονται από ανθρώπους μάγειρες που δοκιμάζουν τους συνδυασμούς και παρέχουν κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια με επικεφαλής τον διάσημο σεφ Reif Othman με έδρα το Ντουμπάι. Ο στόχος, λένε οι δημιουργοί του Aiman, δεν είναι να αντικαταστήσει το ανθρώπινο στοιχείο της μαγειρικής, αλλά να το συμπληρώσει.
«Η ανθρώπινη μαγειρική δεν θα αντικατασταθεί, αλλά πιστεύουμε ότι (ο Aiman) θα αναβαθμίσει τις ιδέες, τη δημιουργικότητα», δήλωσε ο Oytun Cakir, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας φιλοξενίας Gastronaut.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ελλάδα για ένα ακόμα καλοκαίρι προορισμός του διεθνούς jet set
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Η Ουάσιγκτον μιλάει τώρα για οικονομικό αποκλεισμό του Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές υπό πίεση – Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street με «βαρίδι» τη Walmart
- Βουλγαρία: Η ξηρασία «κόβει» για πρώτη φορά την ισχύ του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Stoiximan Super League: Σέντρα στη νέα σεζόν με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από την COSMOTE TV
- 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








