Oι αγρότες κατευθύνθηκαν και στο μνημείο των Τεμπών, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα, οι αγρότες κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους στα Τέμπη, προχωρώντας σε προσωρινό μπλόκο στις σήραγγες για τα φορτηγά, διάρκειας τριών ωρών. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό για «συμβολικό» αποκλεισμό, με διατήρηση λωρίδων για την κίνηση των Ι.Χ., η ΕΛ.ΑΣ. έκρινε ότι απαιτούνται αυστηρότερα μέτρα για λόγους ασφαλείας.
Έτσι, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ η κίνηση όλων των οχημάτων εκτράπηκε από την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας Θεσσαλονίκης μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός και να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των διερχόμενων οδηγών.
Μετά τη λήξη του τρίωρου αποκλεισμού, οι σήραγγες άνοιξαν εκ νέου και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Στη συνέχεια, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας επιβιβάστηκαν στα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν στο μνημείο των Τεμπών, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.
Στο σημείο βρέθηκαν και ιδιοκτήτες ταξί από τον Βόλο, οι οποίοι δήλωσαν πως θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης των διεκδικήσεών τους.
Παράλληλα, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη (23/12) θα ξεκινήσουν αναδιάταξη των τρακτέρ σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Όπως τονίζουν, στόχος τους είναι η ελεύθερη διέλευση από τα μπλόκα, ωστόσο επισημαίνουν ότι τον τελικό λόγο για το αν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ή θα συνεχιστούν οι εκτροπές, τον έχει η αστυνομία, η οποία θα αποφασίσει με βάση τις συνθήκες και την ασφάλεια των μετακινήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφάσεις για Ακρίτας και Vigor Finance
- ΔΡΟΜΕΑΣ: Ο πρόεδρος του Δ.Σ. παραχωρεί διπλώματα ευρεσιτεχνίας με γενναία ανταμοιβή
- AKTOR: Αγορά μετοχών από ανεξάρτητο μέλος Δ.Σ.
- Profile: Προς εξαγορά των Indigo (London) Holdings και Contemi Solutions έναντι 4 εκατ. ευρώ
- Νέα Δημοκρατία: Εξι υποψήφιοι για τις εκλογές του 2027
- Διαγωνισμός ΑΔΜΗΕ για ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου-Κω
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση δύο ειδών καραμέλας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








