Κοινό μέτωπο από δασκάλους και καθηγητές που κάνουν λόγο για κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και ζητούν μαζική αποχή
Αντιδρούν με στάση εργασίας οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις PISA και την κινητοποίησή τους στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωση της τελευταίας αναφέρεται πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ, κηρύσσει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρωινό πρόγραμμα, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, ημέρα διεξαγωγής της «ελληνικής» PISA.
Aπό την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας.
Με βάση τα παραπάνω:
Κηρύσσουμε πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος, την Τετάρτη 20 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, με δυνατότητα επιπλέον στάσης που θα κηρυχθεί από τους Σ.Ε.Π.Ε.
Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. της χώρας να προβούν σε κοινές ενημερώσεις – συζητήσεις με τις ενώσεις – συλλόγους γονέων και συλλόγους διδασκόντων, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή στις εξετάσεις.
Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».
Eπίσης η ΟΛΜΕ (διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης) αναφέρει ότι: «Κηρύσσουμε πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 3ωρο του πρωινού προγράμματος, την Τετάρτη 20 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, με δυνατότητα επιπλέον στάσης που θα κηρυχθεί από τις αντίστοιχες ΕΛΜΕ.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να προβούν σε κοινές ενημερώσεις – συζητήσεις με τις ενώσεις – συλλόγους γονέων και συλλόγους διδασκόντων, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή στις εξετάσεις.
Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘΑ να σταματήσει τις επικοινωνιακές και ταξικές πολιτικές και να εκκινήσει ουσιαστικό διάλογο με βάση τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΟΛΜΕ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέος πρόεδρος στην ΕΟΚ: Αναλαμβάνει ο Άγγελος Παπανικολάου
- Ray-Ban Meta Audio: Κοστίζουν 349 δολάρια και δεν έχουν κάμερα – Αξίζουν τα χρήματά τους;
- Αλλαγή ηγεσίας στη MicroPort: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής, νέος CEO ο Τζόναθαν Τσεν
- Ιράν: Τα 3 σημάδια που δείχνουν νέα πολεμική κλιμάκωση
- Χωριάτικο: Φορολογική απάτη άνω των 100 εκατ. ευρώ ερευνούν οι Αρχές
- Η «χρυσή» μπίζνα της κοκαΐνης στη Βρετανία: Σχεδόν 10 δισ. λίρες τον χρόνο
- «PHP-ocalypse»: Τα δύο επικίνδυνα σφάλματα που έθεσαν σε κίνδυνο εκατομμύρια ιστοσελίδες
- Basketgate: Επί 3,5 ώρες απολογούνταν ο Λιόλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








