Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ερευνούσαν τη δουλειά της Signature Bank με πελάτες κρυπτονομισμάτων, προτού οι ρυθμιστικές αρχές πάρουν ξαφνικά στα χέρια τους την τράπεζα το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον και το Μανχάταν εξέταζαν εάν η τράπεζα της Νέας Υόρκης έλαβε επαρκή μέτρα για να ανιχνεύσει πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από πελάτες – όπως τον έλεγχο ατόμων που ανοίγουν λογαριασμούς και το να παρακολουθεί τις συναλλαγές για ενδείξεις εγκληματικότητας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έριξε επίσης μια ματιά, είπαν δύο άτομα, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι έρευνες είναι εμπιστευτικές.
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν και της SEC αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας επεσήμανε μια δήλωση του προέδρου Gary Gensler, προέδρου της SEC, την Κυριακή, όταν οι αρχές έλαβαν μέτρα για να ενισχύσουν τις τράπεζες των ΗΠΑ και να κλείσουν τηSignature.
«Θα διερευνήσουμε και θα ασκήσουμε ενέργειες επιβολής του νόμου εάν διαπιστώσουμε παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί κινητών αξιών», δήλωσε τότε ο επικεφαλής της SEC.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








