Την αντίθεσή της εκφράζει η ΕΣΕΕ στο ενδεχόμενο για σταδιακή αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% έως το 2018, ώστε να περιοριστούν οι μειώσεις στις συντάξεις.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “η αρχική πρόταση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε αύξηση 1,5% το 2016, 0,5% το 2017 και 1% το 2018. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξαρχής εμφανίστηκαν αντίθετοι στο σενάριο αύξησης των εισφορών για τους εργοδότες και τους εργαζομένους, κάτι που έχουν ήδη γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση”.
Η ΕΣΕΕ, δηλώνει σταθερά αντίθετη στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, “αφού θα μειώσει κατά 2% τον καθαρό μισθό, θα αυξήσει κατά 3,7% το συνολικό εργατικό κόστος και θα διογκώσει τη «μαύρη» εργασία και την ανεργία κατά 2,7%, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τους στόχους των εσόδων από εισφορές”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΣΕΕ: Κοστολογημένο υπόμνημα θέσεων και προτάσεων στον Πρωθυπουργό
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για Δυτική Μακεδονία 186,7 εκατ. ευρώ
- Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γκουστάβο Μάντσα με 5 εκατ. ευρώ
- Θωρηκτό Αβέρωφ: Αποκτά Ψηφιακό Μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας
- Παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
- ΕΛΤΑ: Γιατί σταματούν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ
- Mitsubishi: Αποχωρεί από τρία έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις