Την ξεκάθαρη αντίθεση της Κομισιόν με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές της ελληνικής κυβέρνησης στη διατήρηση του καθεστώτος φορολογίας στα 5 νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, όπως εξέφρασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε την Τρίτη κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.
Ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ στη νησιά και την παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του έτους, ο εν λόγω αξιωματούχος απάντησε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι το μέτρο ισχύει για έξι μήνες και θα πρέπει να καταργηθεί στο τέλος του έτους.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και την «ευελιξία» στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης, ο αξιωματούχος είπε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία, αλλά συνέστησε στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συγκέντρωση αγροτών στον Τύρναβο την Τετάρτη
- Levi’s: Βάρος στην premium σειρά τζιν των 300 ευρώ
- Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το διαμάντι Mellon blue σε δημοπρασία του Christie’s
- Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες τουρκικού μεταγωγικού που συνετρίβη στη Γεωργία
- ΕΧΑΕ: Ενέκρινε το ΔΣ την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πάνω από 100.000 πολίτες από όλη τη χώρα εντάσσονται στη δράση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερη σερί άνοδος – Άλμα 8% από Vodafone
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








