Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και Προέδρου του Α1 Τμήματος, Χρήστου Τζανερίκου, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Σε σχέση με δηλώσεις του Προέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επισημαίνονται τα εξής:
Η Κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν αντιπαρατίθεται με αυτήν. Επισημαίνουμε ότι για μία μείζονος σημασίας επικείμενη κρίση που αφορά την συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που έχουν ως ιδρυτικά τους μέλη ή ως υποψήφιους τους ή ως πραγματικούς αρχηγούς καταδικασμένους για το κακούργημα της ηγεσίας εγκληματικής οργανώσεως, η θέση της Κυβέρνησης είναι απλή: περισσότερα μάτια, εγκυρότερη κρίση, χωρίς καμία εξαίρεση δικαστή του αρμόδιου τμήματος από τη σύνθεση.
Είναι δε μάλλον ανεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα κατ’ επιλογήν περιορισμένη σύνθεση δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού.
Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε προεξόφλησα την κρίση της Δικαιοσύνης, αντιθέτως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι προφανώς δεν μπορώ να την προδικάσω αλλά εξήγησα τον λόγο που κατέστησε αναγκαία την ήδη υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση. Χωρίς αυτήν άλλωστε δεν θα υπήρχε δυνατότητα της σχετικής κρίσεως από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομιλος AKTOR: Στους αναλυτές το σχέδιο επενδύσεων 3 δισ. ευρώ για τον μετασχηματισμό του
- Volkswagen: Το πιο σκληρό σχέδιο αναδιάρθρωσης στην ιστορία της με 100.000 απολύσεις
- Ανοίγουν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Στη MECCANICA GROUP το «Ξενία Κομοτηνής» για 40 χρόνια
- Λιβάνιος: Εκτός λογαριασμών ρεύματος τα δημοτικά τέλη από το 2028 – Θα πληρώνονται σαν τον ΕΝΦΙΑ
- Eurostat: Φθηνότερο LNG για την Ευρώπη το α΄τρίμηνο, αλλά η ενεργειακή εξάρτηση παραμένει κυρίως από τις ΗΠΑ
- Η OpenAI αλλάζει τα δεδομένα με το “Jalapeno” και σπάει την κυριαρχία της NVIDIA
- Οδηγίες ΕΒΕΠ: Τα 3 ευρώ χρεώνονται ανά προϊόν μέσα στα μικροδέματα Temu – Shein
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








