Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 σήμερα τα ξημερώματα. Πιθανότατα απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.
Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως.
Ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, απευθύνει έκκληση στην κ. Σταμάτη να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εκφράζει φόβο για τη ζωή της.
Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση. «Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.
Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος.
«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.
Σημειώνεται πως χθες απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουσκ: Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής έληξε, κανείς δεν θέλει την παράδοση της Ουκρανίας
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα από τα αποτελέσματα εταιρειών λιανικής
- Μητσοτάκης στις τηλεδιασκέψεις Ευρωπαίων ηγετών για Ουκρανία: Ανάγκη για άμεση εκεχειρία
- Τραμπ: Ο Πούτιν μπορεί και να μην επιθυμεί συμφωνία – Όλοι έχουν κουραστεί
- UBS: Κατεβάζει τον πήχη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,3% για φέτος
- Κασίς (ΥΠΕΞ Ελβετίας): «Θα προσφέρουμε ασυλία στον Πούτιν, αν έρθει για μια ειρηνευτική διάσκεψη»
- Μπέσεντ: Οι συνεντεύξεις των υποψήφιων προέδρων της Fed θα ξεκινήσουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου
- Bloomberg: Η BC Partners λανσάρει νέο fund με στόχο την προσέλκυση 2 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις