Δύο σωματεία απεργούν σήμερα
Κάλεσμα και στα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα πλοία της ακτοπλοϊας, μετά τον θάνατο του 20χρονου ναυτικού στα πλοίο «Blue Star Χίος», απηύθυναν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Η κινητοποίηση των δύο ναυτεργατικών σωματείων, που διεκδικούν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και επαρκή χρόνο για εξειδικευμένη εκπαίδευση, ξεκίνησε στις 00:01′ και λήγει στις 24:00.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ η ΠΕΝΕΝ, που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στο πλοίο, κατήγγειλε ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι ο άτυχος 20χρονος ναυτικός εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή πόρτα του πλοίου κατά το δρομολόγιο Ρόδος-Πειραιάς το πρωί της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου 2025. Με τον κατάπλου στο λιμάνι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θύρα λειτουργούσε χειροκίνητα, ενώ ο 20χρονος είχε ναυτολογηθεί μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου.
Χθες συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α’ μηχανικός του «Blue Star Χίος», οι οποίοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μετά την προσαγωγή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια (άρθρο 302 ΠΚ), ενώ έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Η Blue Star Ferries, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε «βαθιά οδύνη και συμπαράσταση» στην οικογένεια του θύματος και γνωστοποίησε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου δεν θα εκτελεστεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Οι συζητήσεις με το Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών»
- Στενά του Ορμούζ: Περνούν τα πρώτα πλοία, αλλά η κυκλοφορία παραμένει χαμηλή εν μέσω σύγχυσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Άλμα 5,06% από τον DAX
- Δεκάδες οι νεκροί (89) από ισραηλινά πυρά στο Λίβανο μόνο τη Μ. Τετάρτη
- Prodea: Στα 531,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2025, μέρισμα 420 εκατ. ευρώ
- Ερντογάν σε Τραμπ για εκεχειρία: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»
- Alpha Trust: Εξωχρηματιστηριακή διάθεση 1,6 εκατ. μετοχών από Ταμβακάκη, Αίσωπο και Χατζηδάκη
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







