"Κάθε τέτοια πρωτοβουλία θα «προσέφερε τεράστια ανταμοιβή στην τρομοκρατία"
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους εκτός του πλαισίου απευθείας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας πως κάθε τέτοια πρωτοβουλία θα «προσέφερε τεράστια ανταμοιβή στην τρομοκρατία».
Δυο ακροδεξιοί υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης με επιρροή, οι Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς, απέρριψαν ήδη τους όρους σχεδίου για αυτό, στο οποίο αναφέρθηκε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, και αραβικές χώρες προσκείμενες στην Ουάσιγκτον καταρτίζουν πλήρες σχέδιο προκειμένου να υπάρξει διαρκής ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους αφού τελειώσει ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς.
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να εναντιώνεται στη μονομερή αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης. Οποιαδήποτε τέτοια αναγνώριση, μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, θα προσέφερε τεράστια ανταμοιβή στην τρομοκρατία άνευ προηγουμένου και θα εμπόδιζε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία ειρήνης», τόνισε στα εβραϊκά ο κ. Νετανιάχου μέσω X (του πρώην Twitter).
«Το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά τα διεθνή diktats όσον αφορά μόνιμη ρύθμιση με τους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι συμφωνία ειρήνης δεν θα προκύψει παρά μόνο από «απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις».
Η εφαρμογή του σχεδίου στο οποίο αναφέρεται η Washington Post θα άρχισε με κατάπαυση του πυρός «προβλεπόμενης διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων». Η εφημερίδα επικαλέστηκε αμερικανούς και άραβες αξιωματούχους που κατ’ αυτή ευελπιστούν πως θα συναφθεί συμφωνία πριν από τη 10η Μαρτίου, την ημέρα που ξεκινά το ραμαζάνι.
Συμπεριλαμβάνει παύση των εχθροπραξιών, απελευθέρωση ομήρων που απήγαγε η Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και κρατά έκτοτε στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
«Δεν θα δώσουμε ποτέ την έγκρισή μας σε τέτοιο σχέδιο, που λέει στην πραγματικότητα ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν ανταμοιβή για τη φρικιαστική σφαγή που διέπραξαν», αντέτεινε ο κ. Σμότριτς μέσω X, χαρακτηρίζοντας την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους «υπαρξιακή απειλή για το κράτος του Ισραήλ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
- Ομόλογα: Τα μεγάλα ελλείμματα ΗΠΑ και Ιαπωνίας σπρώχνουν ανοδικά τις αποδόσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








