Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έφτασε σε χρηματιστηριακή αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στο κλείσιμο της συνεδρίασ, ενισχυμένη από τις ελπίδες για επέκτασή της σε νέες αγορές σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.
Οπως μεταδίδει το Reuters, η πρόοδος της εταιρείας κατασκευής iPhone ήταν από τις πιο εντυπωσιακές σε έναν μήνα που χαρακτηρίστηκε από το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, με τους αγοραστές μετοχών να προτιμούν επίσης εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς και ταμειακές ροές.
Η Apple είχε φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. ξανά τον Ιανουάριο του 2022, αλλά μόνο ενδοσυνεδριακά. Αυτή τη φορά, έκλεισε συνεδρίαση την Παρασκευή πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια.
Με παρόμοιο τρόπο, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla σημείωσε άνοδο 28% στην κεφαλαιοποίησή της τον Ιούνιο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
- Επίθεση σε τάνκερ που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σώο το πλήρωμα
- Χρηματιστήριο: Με «το δεξί» αλλά και «διορθώσεις» η ιστορική επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Δεύτερη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου 2025
- ΑΑΔΕ για αγροτικές ενισχύσεις: Τι ισχύει για κληρονομιές, μισθωτήρια και ΑΤΑΚ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








