Την κωδική ονομασία Brussels Group παίρνει το σχήμα των κλιμακίων με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM/EFSM.
«Η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν στοχευμένα στοιχεία» ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Το κυρίως πεδίο της διαπραγμάτευσης θα είναι οι Βρυξέλλες, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει οι επισκέψεις των μελών του τεχνικού κλιμακίου να θυμίζει τους ελέγχους της τρόικας κατά το παρελθόν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κλιμάκια που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα είναι χαμηλόβαθμα και οι επαφές τους θα γίνονται με ομοιόβαθμους τους.
Τα χαμηλόβαθμα αυτά στελέχη δεν θα επισκέπτονται υπουργεία, αλλά θα βρεθεί ένας χώρος όπου θα τους αποστέλλονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
«Οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.
Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ώστε να γίνεται «on Site Exchange of Facts» (επιτόπια ανταλλαγή στοιχείων) για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος θα πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων θα βρεθούν αρχικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Habemus papam»: Νέος Ποντίφικας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ – Θα είναι ο Πάπας Λέων ο 14ος
- Αυτοψία Δήμα στον ΒΟΑΚ: «Τα πρώτα τμήματα κατασκευάζονται ήδη»
- Συμφωνία ΗΠΑ – Βρετανίας για το εμπόριο – Οι βασικοί όροι – Τραμπ: «Είναι εξαιρετική και οριστική»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη ο Stoxx 600, απώλειες ο FTSE 100 λόγω deal Βρετανίας – ΗΠΑ
- Υλοποιήθηκε η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Βουλής από την Cosmote Telekom – Η παρουσίαση
- Reuters: ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν την αποκατάσταση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
- ElvalHalcor: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού
- ΕΕ: Σε ποιους κλάδους τίθενται υποχρεωτικοί έλεγχοι στις ξένες επενδύσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις