Έκαστος με την «πραμάτεια» του και τις «ανειλημμένες υποχρεώσεις» του. Κάθονται στο «da capo» και πετάνε ονόματα σαν να ήταν ρουκέτες RPG.
Στην αρχή ήταν 4 με 5. Μετά, λιγόστεψαν τα «ονόματα» σε 3, τα «σίγουρα» έγιναν δυο, το… εξής ένα. Νίκος Κονταρούδης.
Ο λόγος για το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Την αναζήτηση νέου CEO για την ΕΧΑΕ ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Egon Zehnder Hellas, η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία ηγεσίας.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας επελέγησαν 60 «βαριά» βιογραφικά ενδιαφερομένων για τη θέση.
Στην δεύτερη φάση πέρασαν 20 βιογραφικά.
Στο τέλος δυο, εκείνο του Νίκου Κονταρούδη και αυτό του Christian Thomas, από την Κύπρο και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Όμως, ο Νίκος Κονταρούδης ήταν συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κολέγιο και μετέπειτα συμφοιτητές στο Stanford.
Δουλεύει στον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Τομέα από το 1993 ξεκινόντας ως διαπραγματευτής συναλλάγματος στην Midland (HSBC) Bank και στη συνέχεια μετεπήδησε στην NatWest Bank.
To 1999 ως Ειδικός Διαπραγματευτής Παραγώγων στην P&K Χρηματιστηριακή ήταν από τους πρωτοπόρους της Ελληνικής Αγοράς Παραγώγων.
Μετά από Ειδικός Διαπραγματευτής Παραγώγων ανέλαβε το 2007 Γενικός Διευθυντής και αργότερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Προτού ξεκινήσει ως Α’ Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάστηκε στην Παντελάκης ΑΧΕΠΕΥ.
Έχει λάβει Bachelor of Engineering και Master of Science ως μηχανολόγος μηχανικός από το Imperial College και το Stanford University αντίστοιχα.
Το 2013 παρακολούθησε το Accelerated Development Program από το University of Chicago, Booth School of Business. Κατέχει το Certificate in Quantitative Finance (CQF) από το 2005, ενώ το 2018 έχει λάβει το Cryptocurrency and Disruption Certificate από το LSE
Είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού κι ας μην ξέρει να… μιλάει. «Δεν το ΄χει με την επικοινωνία», λένε κάποιες φαρμακόγλωσσες με… ταγιέρ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκτός κινδύνου από τη φωτιά ο οικισμός της Αλυκής
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας
- Αλυκή Βοιωτίας: Σε εξέλιξη φωτιά – Στάλθηκε 112 για εκκένωση
- Στο 60% οι εργασίες του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης
- Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του
- Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα ούτε για την Ελλάδα, εκτός εάν απειληθεί
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα για 8,3 χιλιάδες εικονικά τιμολόγια εκ των οποίων 3,5 χιλιάδες σε κατασκευαστικά έργα
- Μεσσηνία: Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στο Νιοχώρι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις