Στο 32,9% η συμμετοχή μέχρι τις 17.30 - Τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν σε αυτές τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μιάμιση ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, μέχρι τις 17.30 η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές ήταν μόλις 32,9%.
Στο ποσοστό αυτό δεν έχει προσμετρηθεί η συμμετοχή με επιστολική ψήφο.
Στις τελευταίες εκλογές που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή στις βουλευτικές το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 48% την ίδια ώρα (17:30).
Το ποσοστό συμμετοχής θα ανέβει μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στις 19.00, που οι κάλπες κλείνουν, αλλά σε κάθε περίπτωση η αποχή τείνει να εξελιχθεί στο γεγονός της ημέρας.
Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία για αποχή με το 6 μπροστά, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν εμπιστεύονται οι πολίτες.
Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν εκκλήσεις για συμμετοχή, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί αγωνιούσαν περισσότερο για τα βίντεο στο tik tok, παρά στο να πείσουν για τις θέσεις τους σε βασικά θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη. Ετσι, ο κόσμος φαίνεται να τους γύρισε την πλάτη, προτιμώντας τις παραλίες και τον καναπέ.
Στο 26,1% έως τις 14:30
Στο 26,1% έχει διαμορφωθεί μέχρι και τις 14:30 το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων στις ευρωεκλογές, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το υπουργείο Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρας, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.504.389 ψηφοφόροι.
Το αντίστοιχο διάστημα τον Ιούνιο του 2023, στις εθνικές εκλογές, είχε διαμορφωθεί στο 31,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπόθεση Ναβάλνι: Γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι πως θα θανατώθηκε με δηλητηριώδη τοξίνη
- HΠΑ: Άρχισαν τα “όργανα” για τις ενδιάμεσες εκλογές – Διασπασμένοι οι υποστηριχτές του Τραμπ
- Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά εντός Καταστήματος Κράτησης
- Μαρκ Ρούτε: Θα κερδίσουμε κάθε πόλεμο με τη Ρωσία αν μας επιτεθεί τώρα
- Γερμανία: Διαδήλωση – μαμούθ στο Μόναχο κατά των ιρανικών αρχών
- Reuters: Πάνω από 4.400 δικαστικές αποφάσεις αποφαίνονται ότι η κυβέρνηση Τραμπ κρατά παράνομα μετανάστες
- Βιολάντα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Τρικάλων
- Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Το Κίεβο καλείται πολύ συχνά σε παραχωρήσεις» – Ζητά εκεχειρία για τη διεξαγωγή εκλογών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








