Πρόσωπα

Αποχώρησε ο Νικόλαος Σπέντζας από το Δ.Σ. της Μπουτάρης – Παραμένει η Αλεξία Μπακογιάννη

Ο Νικόλαος Σπέντζας είχε αναλάβει να υλοποιήσει το επενδυτικό πλάνο των αδελφών Γεωργιάδη για ενίσχυση των κρασιών «Boutari»

Σε αλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε., που ανήκει – μέσω μιας άλλης ενδιάμεσης εταιρείας της Ελληνικά Οινοποιεία A.E. – στον όμιλο εταιρειών των αδελφών Γεωργιάδη (Sterner Stenhus), επίσης βασικών μετόχων και της Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π (Ανώνυμη Εταιρεία Επνδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία).  Η Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε. (BOUTARI WINERY), έχει  αναλάβει την αξιοποίηση των ομώνυμων κρασιών μετά τη συμφωνία εξυγίανσης των εταιρειών «Ιωάννης Μπουτάρης και Υιός ΑΕ Συμμετοχών και Επενδύσεων ΑΕ» και «Ιωάννης Μπουτάρης και Υιός Οινοποιητική ΑΕ» και την απορρόφηση του ενεργητικού τους στο τέλος του 2022.

Από το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Σπέντζας, ο οποίος είχε αναλάβει να υλοποιήσει το επενδυτικό πλάνο των αδελφών Γεωργιάδη ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των κρασιών της εταιρείας. Ο κ. Νίκος Σπέντζας είχε κάνει την παρουσίαση της νέας ταυτότητας των κρασιών Boutari τον Μάιο του 2023 αναλύοντας το επενδυτικό πλάνο που περιελάμβανε ενίσχυση των εμπορικών σημάτων, ανανέωση εγκαταστάσεων, ενδυνάμωση παρουσίας στο εξωτερικό και περιβαλλοντική αναβάθμιση της εταιρείας.

Πλέον τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας Θωμάς Γεωργιάδης.

Ηλίας Γεωργιάδης, CEO Sterner Stenhus, & Θωμάς Γεωργιάδης, Πρόεδρος Ελληνικά Οινοποιεία και CFO Sterner Stenhus.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση του κ. Σπέντζα απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Θωμάς Γεωργιάδης εκ Σουηδίας ορμώμενος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος
Frank Roseen, εκ Σουηδίας ορμώμενος, αντιπρόεδρος
Αλεξία Μπακογιάννη, μέλος
Ιωάννης Βογιατζής, μέλος
Carl-Mikael Bergendahl, Ελληνοσουηδός, μέλος

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu