Την Παρασκευή, οι γιατροί έδειχναν αισιοδοξία για την πορεία της ανάρρωσής του, καθώς ο 15χρονος άρχισε να αντιδρά θετικά
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποσωληνώθηκε σήμερα στο Τορίνο της Ιταλίας ο 15χρονος από το Μέτσοβο που υπέστη θερμοπληξία.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα του η μητέρα του.
Την Παρασκευή, οι γιατροί έδειχναν αισιοδοξία για την πορεία της ανάρρωσής του, καθώς ο 15χρονος άρχισε να αντιδρά θετικά.
Ο 15χρονος έκανε μεταμόσχευση ήπατος, μετά από τη θερμοπληξία που υπέστη και η οποία παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Η διαδικασία έγινε πάρα πολύ προσεκτικά και σταδιακά, καθώς οι γιατροί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι ο ανήλικος ανταποκρίνεται θετικά. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί και να δούνε πώς εξελίσσεται η κατάστασή του.
Ο νεαρός παρέμενε σε καταστολή επί εννέα ημέρες και οι γιατροί, μετά από τη μεταμόσχευση, παρακολουθούσαν στενά την κατάστασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος υπέστη θερμοπληξία σε έναν περίπατο που είχε βρεθεί στο Μέτσοβο.
Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος θα είναι μακρύς για τον 15χρονο, καθώς όπως εξήγησε ο πατέρας του στον ΑΝΤ1, οι γιατροί του εξήγησαν ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμα προκειμένου να επανέλθει 100%. Ο 15χρονος θα πρέπει να κάνει εξετάσεις έως και 6 μήνες αργότερα, για να εντοπιστεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μόσχευμα.
Από την πρώτη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι έκαναν γρήγορες και συντονισμένες προσπάθειες για να σωθεί το παιδί, που αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο Νοσοκομείο του Ρίου, πριν στηθεί αερογέφυρα για το Τορίνο, όπου μεταφέρθηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυθικό συμβόλαιο ο Ντόντσιτς 165 εκατ. δολ. με Lakers για τρία χρόνια
- Ο Τραμπ απέλυσε αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας επειδή δεν του άρεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις