Υγεία

Αποσύρθηκε αλλά προσωρινά η ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ μετά τις αντιδράσεις

Η ρύθμιση ανακοινώθηκε, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Κύριε υπουργε η συζήτηση δεν είναι μόνο ότι αιφνιδιάστηκε, αλλά πάτε και κάνετε κάτι που δεν προβλέπεται. Αυτό που περιγράψατε στην επιτροπή και φέρνετε εδώ είναι στην ουσία άρθρο. Είναι αυτοτελές. Φέρτε τροπολογία και όχι 10 λεπτά με νομοτεχνική. Γιατί δεν είναι νομοτεχνική και φυσικά πρέπει να υπάρξει και η έκθεση του γενικού λογιστηρίου» ανέφερε, νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ρύθμιση Αγαπηδάκη μπαίνουν στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί

Θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διευκρινιστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση

«Κανείς δεν αμφέβαλε ότι ήταν πολιτική σας πρόθεση να το φέρετε. Όντως το είπατε, εμείς διαφωνούμε. Είναι αιφνιδιασμός όταν εισάγετε διάταξη νόμου στο πέρας του καταλόγου. Άρα οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν» είπε επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο βούλευτης του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης απευθύνθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, λέγοντας: «Είστε καλά; Ξέρετε γράμματα; Είστε σοβαρός άνθρωπος και επιστήμονας;». «Εκτός κι αν έχετε τη λογική “έχω την πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω”» πρόσθεσε και κάλεσε σε απόσυρση της νομοτεχνικής βελτίωσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu