Οικονομία

Αποσύρθηκε τροπολογία που παρέκαμπτε τη «Διαύγεια»

Στην απόσυρση παραγράφου από τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα» προχώρησε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί χθες και προέβλεπε αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου πριν αναρτηθούν οι σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια».

Η τροπολογία, η οποία υπογραφόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, όριζε συγκεκριμένα ότι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησής τους στη «Διαύγεια».

Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος  που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών».

«Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», τόνισε προσθέτοντας πως για το λόγο αυτό η παράγραφος αποσύρεται.

close menu