Το υπουργείο Εμπορίου θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει το προτεινόμενο εργοστάσιο της Apple στη Δυτική Ιάβα
Η Apple υπέβαλε πρόταση επένδυσης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής αξεσουάρ και εξαρτημάτων, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Βιομηχανίας.
Η πρόταση έρχεται αφού η Ινδονησία απαγόρευσε τις πωλήσεις του iPhone 16 της Apple λόγω της μη συμμόρφωσης της εταιρείας με τους τοπικούς κανόνες για τα εξαρτήματα. Η Ινδονησία απαιτεί ορισμένα smartphones που πωλούνται στην εγχώρια αγορά να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 40% εξαρτήματα τοπικής κατασκευής.
Το υπουργείο Εμπορίου θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει το προτεινόμενο εργοστάσιο της Apple στη Δυτική Ιάβα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Febri Hendri Antoni Arif.
«Με την πραγματοποίηση συνάντησης την Πέμπτη, αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Βιομηχανίας χαιρετίζει την επενδυτική δέσμευση της Apple», δήλωσε.
Η Apple δεν διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ινδονησία, αλλά από το 2018 έχει δημιουργήσει ακαδημίες ανάπτυξης εφαρμογών με συνολικό κόστος 1,6 τρισεκατομμύρια ρουπίες (99 εκατομμύρια δολάρια).
Η Ινδονησία έχει επίσης απαγορεύσει τις πωλήσεις smartphones που κατασκευάζει η Alphabet για παρόμοιο λόγο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Μεταφέρει την παραγωγή του Jeep Compass στις ΗΠΑ και ο Καναδάς απειλεί με νομικά μέτρα
- Τραμπ: «Μιλάω με Πούτιν, τώρα»
- ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο – Στο 4,25% το επιτόκιο
- Πράσινο φως για τεχνητό υποβρύχιο αξιοθέατο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
- THEON στην AUSA 2025: Επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν με κέρδη – Βουτιά 9,3% από Nestle
- Μαζική αγωγή από 3.000 Βρετανούς κατά της Johnson & Johnson για το παιδικό ταλκ
- Reuters: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με διακοπή τροφοδοσίας LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις