Διεθνή

Απτόητος ο Τραμπ για δασμούς: Θα τους επιβάλλω 100% αν δε συμφωνήσουμε για Γροιλανδία

Financialreport.gr

Όταν ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιούσε βία για την κατάληψη του νησιού απάντησε «ουδέν σχόλιο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει «100%» στην επιβολή νέων δασμών, αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη Γροιλανδία. Όταν ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιούσε βία για την κατάληψη του νησιού, αρκέστηκε να απαντήσει «ουδέν σχόλιο».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στο φως την ώρα που δημοσιεύονται μηνύματά του προς τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, στα οποία αφήνει να εννοηθεί ότι, αφού δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, δεν αισθάνεται πλέον «υποχρεωμένος να σκέφτεται αποκλειστικά την ειρήνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλοπρόσαλλη επιστολή Τραμπ προς Νορβηγό Πρωθυπουργό: «Χωρίς Νόμπελ Ειρήνης δεν δεσμεύομαι για ειρήνη – Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία»

Μήνυμα-βόμβα με απειλές και σχέδιο πλήρους ελέγχου της Γροιλανδίας

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις, τονίζοντας πως οι απειλές των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων των δασμών δεν αλλάζουν τη στάση της.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτηρίζει το σχέδιο Τραμπ για επιβολή δασμών σε οκτώ χώρες «εντελώς λανθασμένο», αν και φαίνεται να υποβαθμίζει τη σημασία των μέτρων ως αντίποινα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επιβάλει δασμούς 10% σε προϊόντα από οκτώ συμμάχους του ΝΑΤΟ από τον Φεβρουάριο, αυξάνοντάς τους έως και 25% μέχρι τον Ιούνιο, εφόσον αντιταχθούν στο σχέδιό του

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu