Στα μουσεία, επίσης μειώθηκαν 5,4% οι επισκέπτες, ενώ αυξήθηκαν 21,9% οι εισπράξεις
Μείωση των επισκεπτών, αλλά εκτίναξη των εισπράξεων στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας τον Ιούνιο του 2025 καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα:
• Κατά το μήνα Ιούνιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών μουσείων κατά 5,4%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 21,8% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 21,9%.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Ιούνιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών κατά 3,4%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 34,6% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 45,5%.
• Κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2025 παρατηρείται μείωση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, κατά 0,2% στους επισκέπτες των μουσείων, αύξηση κατά 7,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, και αύξηση κατά 35,9% στις αντίστοιχες εισπράξεις.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2025, παρατηρείται μείωση κατά 2,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2024 στον αριθμό επισκεπτών, αύξηση κατά 1,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και αύξηση 41,6% στις αντίστοιχες εισπράξεις.


Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Εγινε η κλήρωση από την ΑΑΔΕ
- Tελευταία αγωνιστική με 18 μεγάλες μάχες (22:00) για την πρόκριση στο Champions League
- ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% ανέβηκε το επιτόκιο στα 3μηνα έντοκα γραμμάτια για 400 εκατ. ευρώ
- ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Παροχή άδειας για σύναψη συναλλαγής με συνδεδεμένο μέρος (κατ’ άρθρο 101 παρ. 2 και 3 του Ν. 4548/2018)
- ΕΚΤ: Η καθαρή αποταμίευση στην ευρωζώνη μειώθηκε στα 863 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο 2025
- Ταυτοποιήθηκαν οι επτά νεκροί φίλοι του ΠΑΟΚ – Με αεροσκάφος η διακομιδή τους στην Ελλάδα
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε σε υψηλό 11 ετών και προκαλεί ανησυχία στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








