Η έκταση που θα καλύψουν τα αρδευτικά δίκτυα ανέρχεται σε 31.560 στρέμματα
Τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Αξιοποίησης Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας», ενέκρινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Είχε προηγηθεί, στα μέσα Οκτωβρίου, η επικαιροποίηση των τευχών προκειμένου να ενσωματωθούν οι προβλέψεις για συστήματα τηλεμετρίας και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων.
Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου αυξήθηκε στα 52 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.
Όσον αφορά στο αντικείμενο του έργου, υπενθυμίζεται ότι με βάση τη μελέτη, τα αρδευτικά δίκτυα τα οποία θα εξυπηρετούν την περιοχή θα υδροδοτούνται από το φράγμα και τον ταμιευτήρα Φιλιατρινού, αλλά και από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς αρδευτικού νερού από το φράγμα.
Επίσης, τα έργα του φράγματος θα συμπληρωθούν από τη νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά – Χριστιανούπολη, με δεδομένο ότι η υφιστάμενη οδός θα κατακλυστεί από τον ταμιευτήρα.
Πρόκειται για ένα έργο υψηλής σημασίας, κυρίως για την υποστήριξη της δραστηριότητας του πρωτογενούς τομέα στη Μεσσηνία, καθώς η έκταση που θα καλύψουν τα αρδευτικά δίκτυα ανέρχεται σε 31.560 στρέμματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Eλον Μασκ κατηγορεί ευθέως δικαστή στο Ντέλαγουερ για μεροληψία
- Γ. Κατσουράνης: Νέος Chief People & Organizational Development Officer στη Snappi
- Κλιμάκιο του Στρατού εξουδετέρωσε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Πεύκη (Βίντεο)
- Η EPSILON NET εισέρχεται στην εκπαίδευση με εξαγορά εταιρείας
- Στο μικροσκόπιο της Βρετανίας τα ρωσικά πετρελαιοφόρα
- Κρίσιμο τετ α τετ Τραμπ και Σι στο Πεκίνο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
- Η Ιαπωνία σχεδιάζει παρέμβαση στην αγορά πετρελαίου για να σώσει το γιεν
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές εν μέσω έντονων διακυμάνσεων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








