Η εταιρεία, υποστηρίζοντας πως η δουλειά έχει μειωθεί, απέλυσε συνολικά 12 εργαζόμενους από τον Οκτώβρη
Με το σύνθημα «πάρτε πίσω τις απολύσεις», μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των Σωματείων Μετάλλου, Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών και άλλοι συνδικαλιστές πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Γενάρη, δυναμική παρέμβαση στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤ» απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έκανε η εργοδοσία την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη.
Η εταιρεία, υποστηρίζοντας πως η δουλειά έχει μειωθεί απέλυσε 6 εργαζόμενους, φτάνοντας τις απολύσεις σε 12 από τον Οκτώβρη. Οι δύο μάλιστα εργαζόμενοι είναι συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου, με τον έναν να είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στην παρέμβασή τους οι συνδικαλιστές μοίρασαν την ανακοίνωση των σωματείων στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι, «η εργοδοσία απέλυσε πρωτοπόρους εργαζόμενους, εργαζόμενους που μπήκαν μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο. Η κατασκευαστική εταιρεία “ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤ”, προσπαθώντας να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος της, παίρνει όλα τα “απαραίτητα” μέτρα για να μην μπει τίποτα εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση. Τέτοιο μέτρο είναι και όλες οι απολύσεις, αφού η εντατικοποίηση θα χτυπήσει κόκκινο και θα βγάζει περισσότερα κέρδη με λιγότερους εργαζόμενους. Όποιος πρωτοστατεί, όποιος δεν “κάθεται καλά”, όποιος ζητάει και απαιτεί μέτρα ασφαλείας στους χώρος δουλειάς, όποιος απαιτεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, θεωρείται από την εργοδοσία “επικίνδυνος” και για αυτό θέλει να “απαλλαγεί” από εργάτες πρωτοπόρους που διεκδικούν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι γίνεται με τις νέες ταυτότητες και τα ραντεβού – Ημερομηνία ορόσημο για τις μετακινήσεις εντός ΕΕ
- ΕΣΠΑ στην Ήπειρο για Καινοτομία: 2 εκατ. ευρώ για νέες startups και spin-off – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
- Χαλάει ο καιρός, άστατος έως τα Χριστούγεννα
- Συμφωνία Τραμπ με εννέα φαρμακευτικές για μείωση τιμών
- Θεσσαλονίκη: Σήμερα η πιλοτική 24ωρη λειτουργία του μετρό
- Πούτιν: «Μετά την Ουκρανία δεν θα υπάρξουν άλλοι πόλεμοι, αν η Δύση σεβαστεί τα ρωσικά συμφέροντα»
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
- Ο Τσίπρας μαζί με τα «συμφέροντα» και τη «διαπλοκή» στην ΕΦΣΥΝ του Μελισσανίδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








