Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το αίτημα άρσης αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο τα οποία αφορούν την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος και στη συνέχεια ο γιος του Χρήστος.
Το επίσημο αίτημα της εισαγγελίας, που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Ανώτατου δικαστηρίου Γεώργιο Σκιαδαρέση και υποβάλλεται με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με αυτό διαβιβάζεται η ποινική δικογραφία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει:
«Τα τελευταία 9 χρόνια είναι το 4ο αίτημα άρσης ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Θα κάνω ότι με προηγούμενα 3. Θα το υπερψηφίσω για να δικαιωθώ. Υπερήφανος που έπεσα έξω στην κρίση, με τους μισούς μικρομεσαίους, στηρίζοντας το έργο ζωής. Να ντρέπονται όσοι μας έριξαν έξω».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








