Αισιόδοξες δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, ότι εντός των προσεχών ημερών, και πάντως πριν τα Χριστούγεννα, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποφανθούν ότι τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι συμβατά προς όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της.
Κατόπιν αυτού, οι ίδιες πηγές πιστεύουν, ότι όσοι αντιδρούν, με πρώτη τη Γερμανία, θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, σε σχέση με την εφαρμογή από το 2017 των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Πιο λεπτομερώς, μόνο η Γερμανία ζήτησε να δει την έκθεση των θεσμών, για το αν τα μέτρα κοινωνικής στήριξης είναι συμβατά με τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, την ώρα που όλες οι άλλες χώρες ήταν υπέρ. Μόλις οι θεσμοί αποφανθούν θετικά, όπως αναμένει η Αθήνα, τότε ξεπαγώνει η διαδικασία, γνωστοποίησε επίσης η ίδια κυβερνητική πηγή. Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις Ντάισελμπλουμ, η ίδια πηγή ανέφερε, πως ο εκπρόσωπός του δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επαναλάβει το ερώτημα της γερμανικής πλευράς.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει στο πλαίσιο αυτής της απόφασης των θεσμών, μια αναφορά σχετική με την υποχρέωση της Ελλάδας να ενημερώνει τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών πριν την ανακοίνωση ανάλογων μέτρων, αυτό είναι ελάσσονος σημασίας και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην Αθήνα. Ταυτοχρόνως, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά αντίθετη στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων λιτότητας.
Όσον αφορά τη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, η κυβερνητική πηγή σημείωνε, πως πήγε «πολύ καλά», με απόλυτη στήριξη των ελληνικών θέσεων, υπογραμμίζοντας την τοποθέτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, επίσης υπέρ των ελληνικών θέσεων, ενώ έκανε και αναφορά (η κ. Γεννηματά) στον «εκβιασμό Σόιμπλε». Αντίστοιχες θέσεις είχαν πάρει και οι κκ Μοσκοβισί, Σουλτς και Πιτέλα.
Στη συνάντηση, τέλος, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε για το προσφυγικό και το οικονομικό ζήτημα, ειδικότερα δε, τη συμβατότητα των μέτρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τοκάγιεφ σε Πούτιν: «Αν μου επιτρέπετε, ίσως είναι καιρός να παγώσει η σύγκρουση με την Ουκρανία»
- ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις – Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις
- Τρίτη εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία μέσα σε λίγες ώρες
- Χτυπήματα των Χούθι στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco – Παύση των αμερικανικών επιδρομών στο Ιράν
- Ύποπτα στοιχήματα στο Μουντιάλ: Στο μικροσκόπιο Polymarket και αγορές προβλέψεων
- Το πετρέλαιο εκτοξεύει τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed
- Καταγγελίες για παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στο Αιγαίο – Τι απαντά το Λιμενικό
- Από αμέλεια το 88% των πυρκαγιών φέτος – Πρόστιμα 858.177 ευρώ και 221 συλλήψεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








