Επιχειρήσεις

Αρβανιτάκης Fruit: Σε καθεστώς ενίσχυσης επενδυτικό της σχέδιο στον κλάδο της αγροδιατροφής

Financialreport.gr

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά δημιουργία μονάδας επεξεργασίας, διαλογής, τυποποίησης, συντήρησης κυρίως φράουλας και φρούτων

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ FRUIT ΙΚΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης «Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια» των άρθρων 65–71 του ν. 4887/2022 (Α’ κύκλος).

Σύμφωνα με την απόφαση, το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη «δημιουργία μονάδας επεξεργασίας – διαλογής – τυποποίησης – συντήρησης γεωργικών προϊόντων, κυρίως φράουλας και φρούτων» (ΚΑΔ 10.39) στη θέση «Αρβανιτακέικα», στο 41ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Πατρών–Πύργου, Τ.Κ. Νέας Μανολάδας, Δ.Ε. Βουπρασίας, Δήμου Ανδραβίδας–Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας).

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 515.000 €, με την ενίσχυση να χορηγείται αποκλειστικά με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 288.400 €, ποσό που αντιστοιχεί σε ένταση 56% επί του επιλέξιμου κόστους. Δεν προβλέπονται φορολογική απαλλαγή, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης ή επιδότηση κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, η επιχείρηση δήλωσε υφιστάμενες 2,68 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ) και δεσμεύεται για δημιουργία 6,00 νέων ΕΜΕ (1,80 πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, 1,80 πτυχιούχοι ΙΕΚ/ΔΙΕΚ και 2,40 λοιποί), με το σύνολο να διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης στις 8,68 ΕΜΕ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu