Ερευνα για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών έτους 2023 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)
Στα 10,7 εκατ. ευρώ ανερχόταν το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών στο τέλος του 2023.
Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών έτους 2023 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα κύρια ευρήματα, τα οποία αναλύονται περαιτέρω στην έρευνα είναι τα εξής:
Πλήθος συμβολαίων ανά κάλυψη: 404.118
Πλήθος δηλωθεισών ζημιών εντός 2023: 5.655
Πληρωθείσες αποζημιώσεις 2023: 1.682.527 ευρώ
Απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του 2023: 10.703.431 ευρώ.
Η έρευνα βασίζεται στα δεδομένα 24 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν το 91,2% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου Γενικής Αστικής Ευθύνης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ, Τζιουζέπε Τζόργκνο σχολίασε σχετικά: «Ο κλάδος Αστικής Ευθύνης είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας καθώς διασφαλίζει την προστασία επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταναλωτών απέναντι σε απρόβλεπτους κινδύνους.
Η έρευνα του 2023 έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς βελτιώθηκε σημαντικά ο τρόπος προσέγγισης του κλάδου, εξασφαλίζοντας πιο ακριβή αποτύπωση της αγοράς.
Η κάλυψη προσδιορίστηκε ως η βασική μονάδα μέτρησης του πλήθους των ασφαλισμένων κινδύνων και άρα έχουμε πιο ακριβή καταμέτρηση των ασφαλισμένων κινδύνων. Παράλληλα προωθήθηκε η ενιαία καταγραφή των καλύψεων ώστε να υπάρχει περισσότερη ομοιομορφία στα δεδομένα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Τέλος, γίνεται αναλυτικότερη καταγραφή των ζημιών και των αποζημιώσεων στις κατηγορίες Γενικής και Επαγγελματικής Ευθύνης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Αμερικανικό πετρέλαιο στη Motoroil για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
- Πρωτοβουλία Κίνας και Πακιστάν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
- Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη, Κακλαμάνη για μετάθεση συζήτησης στη Βουλή για κράτος δικαίου και υποκλοπές
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο»
- Στάνη με κατσίκες και κότες σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους – Επενέβη ο δήμος Αθηναίων (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








