Η πρώτη υπόθεση για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο βρίσκεται από σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης με την καταχώρηση από την Γενική Εισαγγελία ποινικών διώξεων εναντίον των πέντε φυσικών πρόσωπων, πρώην ανωτάτων στελεχών της Τράπεζας Κύπρου και της ίδιας ως νομικό πρόσωπο.
_x000D_
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται συνολικά έξι κατηγορίες που αφορούν τη συνωμοσία για καταδολίευση, τη χειραγώγηση τιμών της αγοράς και τη διάδοση παραπλανητικών και ψευδών δηλώσεων σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.
_x000D_
Για τις κατηγορίες αυτές προβλέπονται ποινές μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση ή και πρόστιμο. Οι πέντε κατηγορούμενοι και η Τράπεζα Κύπρου καλούνται να εμφανιστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο στις 30 Ιανουαρίου.
_x000D_
Η εισήγηση της Γενικής Εισαγγελίας είναι η εκδίκαση να γίνει ενώπιον Κακουργιοδικείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ποινή φυλάκισης στον Κάρλο Αντσελότι για φοροδιαφυγή
- Μαίνεται η φωτιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού
- Apple, T-Μobile και SpaceX συνεργάζονται για να φέρουν το Starlink στα iPhone
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φερόμενα «Ελληνικά Τελωνεία»
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεν επικρατούν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών
- Jumbo: +8% οι πωλήσεις στο εξάμηνο, αλλά και κόπωση λόγω Μέσης Ανατολής
- Τι απάντησε ο Πιερρακάκης για εμπλοκή του σε ψηφιακά έργα
- Καίγεται δάσος στο Ασπροχώρι Ωρωπού – Εκτροπή κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις