Η εταιρεία δήλωσε ότι η επέκταση υποστηρίζει τη φιλοδοξία της να φτάσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2030, με τα μισά να προέρχονται από τις ΗΠΑ
Η AstraZeneca θα δαπανήσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση των δυνατοτήτων παραγωγής και έρευνας στις ΗΠΑ έως το 2030, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει μια νέα μονάδα παραγωγής φαρμάκων στη Βιρτζίνια και θα επεκτείνει την έρευνα και ανάπτυξη και την παραγωγή κυτταρικής θεραπείας στο Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια, την Ιντιάνα και το Τέξας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Θα αναβαθμίσει, επίσης, το δίκτυο εφοδιασμού κλινικών δοκιμών της αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και θα υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις σε νέα φάρμακα.
Τη Δευτέρα, η AstraZeneca δήλωσε ότι η επέκταση υποστηρίζει τη φιλοδοξία της να φτάσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2030, με τα μισά να προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 40% των ετήσιων εσόδων της AstraZeneca το 2024 και η εταιρεία έδινε προτεραιότητα στην αγορά – τη μεγαλύτερη στον κόσμο, αξίας 635 δισεκατομμυρίων δολαρίων – πριν από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καλέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να παράγουν περισσότερα από τα φάρμακα που πωλούν στις ΗΠΑ εντός της χώρας, αντί να εισάγουν δραστικά συστατικά ή τελικά φάρμακα.
Πιέζει, επίσης, ώστε οι τιμές στις ΗΠΑ να μειωθούν στο επίπεδο που πληρώνουν άλλες χώρες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot ανακοίνωσε τα σχέδια στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι πιστεύει ότι οι τιμές των φαρμάκων πρέπει να αυξηθούν αλλού και να «εξισορροπηθούν» με άλλες χώρες, που συμβάλλουν αποτελεσματικά περισσότερο στο κόστος έρευνας και ανάπτυξης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να κατασκευάσουν ή να επωμιστούν το κόστος της Έρευνας και Ανάπτυξης για ολόκληρο τον κόσμο», είπε.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ηγείται έρευνας για τις εισαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για νέους δασμούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε ιστορικά υψηλά η Wall Street μετά τη συμφωνία Microsoft, OpenAI
- O Φάρατζ προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Η «σημαία» του Στέλιου Πέτσα
- Για σχέδιο εκεχειρίας μίλησε ο Ζελένσκι
- Αναζοπύρωση πολέμου στη Γάζα: Ο Νετανιάχου διέταξε «ισχυρά πλήγματα»
- Nέα συμφωνία Microsoft και OpenAI, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποτιμά την OpenAI στα 500 δισ. δολάρια
- Νέες αμερικανικές επιδρομές σκότωσαν 14 φερόμενους εμπόρους ναρκωτικών
- Eurostat: Ανάκαμψη η κατανάλωση των νοικοκυριών και το κατά κεφαλήν εισόδημα στο Β΄ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








