Την ώθηση έδωσαν τα αντικαρκινικά φάρμακα
Καλύτερες από το αναμενόμενο ανήλθαν οι πωλήσεις της AstraΖeneca το β’ τρίμηνο με ώθηση από τη σταθερή ζήτηση για αντικαρκινικά φάρμακα.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας σκαρφάλωσαν 12% στα 14,5 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν 10% στα 2,17 δολάρια, όπως αναμενόταν.
Οι δοκιμές τελικού σταδίου για το πιθανό φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα Datroway που αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την τύχη του αλλά και την μετοχή της εταιρείας.
Παρά τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα μελετών για άλλα σκευάσματα όπως ένα υπερτασικό φάρμακο και μία θεραπεία για την μυασθένεια gravis, η μετοχή της AstraZeneca υποαποδίδει φέτος σε σύγκριση με της GSK.
Ο τομέας αντικαρκινικών φαρμάκων της εταιρείας έφερε έσοδα 6,3 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, με ώθηση από φάρμακα όπως το Tagrisso και το Imfinzi. Ωστόσο, το παλαιότερο καρδιολογικό φάρμακο Brilinta που αντιμετωπίζει πλέον ανταγωνισμό από γενόσημα, απογοήτευσε με τις πωλήσεις του.
Οι ρυθμίσεις τιμών, και ειδικότερα εκείνες που σχετίζονται με τις πωλήσεις που αποζημιώνονται από το πρόγραμμα Medicare Part D στις ΗΠΑ, περιόρισαν το μικτό περιθώριο κέρδους της AstraZeneca στο α’ εξάμηνο.
Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να ενισχύει στην παρουσία της στις ΗΠΑ, έχοντας προαναγγείλει για επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων έως το 2030 τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη. Στόχος της είναι να δείξει στην κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την δέσμευσή της στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, καθώς ο ίδιος έχει απειλήσει με δασμούς στα φαρμακευτικά προϊόντα, για να στρέψει τις εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








