Ελλάδα

Athens Pride: Το «ένας νόμος δεν αρκεί» ακούγεται στο Σύνταγμα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Με φετινό σύνθημα το «ένας νόμος δεν αρκεί», βρίσκεται σε εξέλιξη, στο κέντρο της Αθήνας οι εκδηλώσεις για το Athens Pride 2024, που θα κορυφωθούν με συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος.

Το φετινό pride έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έγινε πράξη.

Στη σημερινή γιορτή συμμετέχουν πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ μετά την πορεία θα ακολουθήσει συναυλία.

Εμπόδια στην κοινωνική ένταξη

Ωστόσο, όπως τονίζει το Athens Pride, υπάρχουν «ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα», ενώ υπογραμμίζονται και «τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου».

Ομοτρανσφοβικές επιθέσεις

Παράλληλα, η σημερινή πολύχρωμη γιορτή υπερηφάνειας έρχεται μετά από ομοτρανσφοβικές επιθέσεις που δέχτηκαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και οργανώσεις. Γι’ αυτό το Athens Pride σημειώνει ότι «είναι πολλά ακόμη όσα χρειάζονται να γίνουν για να δημιουργηθεί το ασφαλές κλίμα σεβασμού και συμπερίληψης που αξίζει σε κάθε μέλος της κοινωνίας».

«Για όλα αυτά, και για τις πολλές μικρές ή μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε την συνολική κοινωνική αλλαγή που θα φέρει την ουσιαστική ισότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του Athens Pride.

Λόγω των εκδηλώσεων εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης. Από τις 17:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, στις παρακάτω οδούς:

  • Όθωνος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Αμαλίας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.
  • Πανεπιστημίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Σταδίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu