Η οριστική συμφωνία μετόχων που επετεύχθη για την Attica Bank θα πρέπει τώρα να μετουσιωθεί σε δεσμευτική νομική συμφωνία, η οποία θα ενταχθεί στο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επισημαίνουν πηγές της τράπεζας.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η σημερινή συμφωνία, κατά τις ίδιες πηγές, σηματοδοτεί βασικά τη δέσμευση των μερών για την εξυγίανση και την ακόλουθη δημιουργία του 5ου υγιούς τραπεζικού πυλώνα της χώρας.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ΤτΕ, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, Τράπεζα Αττικής και Thrivest, οριστικοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι όροι συμμετοχής της Thrivest ως ιδιώτη επενδυτή στην επικείμενη ΑΜΚ της τράπεζας, καθώς και το πλαίσιο συγχώνευσής της, σε μεταγενέστερο στάδιο, με την Παγκρήτια Τράπεζα.
_x000D_
Η ανακοίνωση της Attica Bank
_x000D_
Η Attica Bank, σε συνέχεια των από 18-01-2023, 26-01-2023, 03-02-2023 και 22-03-2023 ανακοινώσεων της, καθώς και των εταιρικών ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της (η «Αύξηση») και το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο που διέπει την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι περιήλθε στη Διοίκηση της πληροφόρηση περί κατ’ αρχήν συμφωνίας των υφισταμένων βασικών μετόχων της Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) – Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd επί των εμπορικών όρων για συμμετοχή τους στην Αύξηση με κάλυψη ποσών έως € 329 εκατ. για το ΤΧΣ, έως 40 εκατ. για το ΤΜΕΔΕ, και έως 64 εκατ. για την εταιρεία Thrivest Holding Ltd, και με σκοπό την πλήρη κάλυψη της Αύξησης.
_x000D_
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί σε τελικά δεσμευτικά νομικά κείμενα που με τη σύναψη τους και τη γνωστοποίηση τους στην Τράπεζα θα αποτελέσουν μέρος του Ενημερωτικού Δελτίου της Αύξησης.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΠΟΙΖΩ για απόφαση Αρείου Πάγου: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»
- Λαγκάρντ: Σε «καλό σημείο» ο πληθωρισμός, ανθεκτική η οικονομία – Τι είπε για ισοτιμία ευρώ
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Απόσπασμα Πρακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της 19.1.2026
- Hims & Hers: Πουλάει χάπι αδυνατίσματος – αντίγραφο του Wegovy με 49 δολάρια και «βουλιάζει» Eli Lilly και Novo Nordisk
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Στρατηγική συνεργασία Motor Oil Hellas – Performance Technologies για την επέκταση της πλατφόρμας ServiceNow
- Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
- Πυρά Λαβρόφ κατά της Ελλάδας: «Διέκοψε τη συνεργασία πολλών δεκαετιών με τη Ρωσία»
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΟΛΓΑ ΜΑΝΟΥ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








