Το τελικό ποσό εκποίησης ανέρχεται σε 23.329 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,9 ευρώ ανά μετοχή
Η ΑTTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 12.12.2023 ανακοίνωσης της, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκποίησης των 12.000 κοινών ονομαστικών μετοχών που σχηματίστηκαν από την άθροιση κλασματικών υπολοίπων ως αποτέλεσμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας λόγω της συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (η «ΑΝΕΚ»), σύμφωνα με τις από 22.11.2023 αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της Εταιρείας και της ΑΝΕΚ, και δυνάμει της υπ’ αριθμ. 3166897ΑΠ/04.12.2023 απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το τελικό προϊόν της εκποίησης ανέρχεται σε Ευρώ 23.329,40 που αντιστοιχεί σε Ευρώ 1,944116 για κάθε ακέραιη μετοχή (τυχόν απόκλιση οφείλεται σε στρογγυλοποίηση). Δικαιούχοι του προϊόντος εκποίησης είναι οι μέτοχοι οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων («Σ.Α.Τ.») της ATHEXCSD κατά την 06.12.2023 (record date), ως κάτοχοι μετοχών της πρώην εισηγμένης εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.».
H απόδοση του προϊόντος εκποίησης στους δικαιούχους μετόχους, κατά το ποσό που τους αναλογεί, θα πραγματοποιηθεί την 19.01.2024, από την πληρώτρια Τράπεζα «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ., ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις της χρηματικής καταβολής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της πληρώτριας Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».
Επιπλέον σε περίπτωση που ο δικαιούχος τηρούσε τους τίτλους του σε υπό εκκαθάριση ΑΕΠΕΥ, θα αποζημιωθεί μέσω του δικτύου καταστημάτων της πληρώτριας Τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα το 2026
- Με χορηγία Βαγγέλη Μαρινάκη η ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου από την Capital Maritime
- Eurostat: Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2% στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο – Με +6,9% δεύτερη η Ελλάδα
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώνεται το εξωτερικό έλλειμμα το β’ τρίμηνο του 2025
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Μεγάλωσε κι άλλο η ψαλίδα δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στα +716, 76 ευρώ
- ΕΛΣΤΑΤ: Υποχωρούν οι κενές θέσεις εργασίας το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 8,1% το μισθολογικό κόστος το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,3% στον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές γ’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








