Επικαιρότητα

Austriacard: Καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε σε € 13,7 εκατ. και ως ποσοστό επί των πωλήσεων έφτασε το 15,2%

Με αυξημένα οικονομικά μεγέθη ολοκλήρωσε το α’ τρίμηνο του 2024 η AustriaCard Holdings, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, με τα προσαρμοσμένα Έσοδα του Ομίλου να ενισχύονται κατά 1,4%, σε € 89,7 εκατ. λόγω της ανάπτυξης του κλάδου των Τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της ενοποίησης των υπηρεσιών ταχυδρομικής διανομής στη Ρουμανία, ενώ η ανάπτυξη των λύσεων Secure Chip & Payment πρόκειται να αποτυπωθεί στο υπόλοιπο του έτους.

Οι προς υλοποίηση παραγγελίες στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το βελτιωμένο μείγμα πωλήσεων οδήγησε σε αύξηση του μικτού κέρδους που έφτασε τα 22,5 εκατ. ευρώ και το μικτό περιθώριο στο 25,1%.

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε σε € 13,7 εκατ. και ως ποσοστό επί των πωλήσεων έφτασε το 15,2%.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε € 5,0 εκατ. και το περιθώριο καθαρού κέρδους επί των πωλήσεων αυξήθηκε σε 5,6%.

Τον Απρίλιο του 2024 μέτοχοι της ACAG διέθεσαν το 15% των μετοχών της εταιρείας σε ειδικούς επενδυτές, αυξάνοντας την ελεύθερη διασπορά των μετοχών στο 28%, ενισχύοντας σημαντικά την ελκυστικότητα των μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές.

«Επιβεβαιώνουμε τις προβλέψεις μας για το 2024: Παραμένουμε βέβαιοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το σύνολο του έτους, με αύξηση των προσαρμοσμένων εσόδων κατά περίπου 10% και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA (10-12%)», σχολιάζει η Εταιρεία.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Μανώλης Κόντος, σημείωσε:

«Ξεκινήσαμε το 2024 με ισχυρές επιδόσεις στις γεωγραφικές περιοχές της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Τουρκίας/Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με τα προσαρμοσμένα Έσοδα να αυξάνονται κατά 23% και 35% αντίστοιχα, ενώ η Δυτική Ευρώπη, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Αμερική είχαν ένα πιο αργό ξεκίνημα σε σύγκριση με το πολύ ισχυρό Α’ τρίμηνο του 2023, αλλά έχουν συμβασιοποιημένο ένα ισχυρό προς εκτέλεση όγκο παραγγελιών από το Β’ τρίμηνο του 2024 και μετά. Ως αποτέλεσμα, τα προσαρμοσμένα Έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1,4% σε € 89,7 εκατ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Α’ τρίμηνο του 2023 είχαμε μια εξαιρετική αύξηση των εσόδων του ομίλου που έφτασε το 48,7%, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2022. Η ανάπτυξη επιταχύνεται, καθώς κατά τους πρώτους μήνες του 2024 υπογράψαμε σημαντικές συμβάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν το υπόλοιπο έτος σε πολύ υψηλότερο ρυθμό αύξησης των προσαρμοσμένων Εσόδων και του προσαρμοσμένου EBITDA.

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία σημαντικές συμφωνίες που αφορούν μεταλλικές τραπεζικές κάρτες, ανανεώσαμε συμφωνίες προμήθειας καρτών και προσωποποίησης τους με μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση των έργων RRF του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παρά το αργό ξεκίνημα σε σχέση με την αύξηση των προσαρμοσμένων Εσόδων, το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA αυξήθηκε φτάνοντας το 15,2% επί των πωλήσεων, λόγω της βελτιωμένης διάρθρωσης του μείγματος πωλήσεων και της μειωμένης βάσης κόστους.

Σύμφωνα με τη στρατηγική μας να αναπτυχθούμε τα επόμενα χρόνια τόσο οργανικά όσο και με επιλεγμένες εξαγορές, ολοκληρώσαμε πρόσφατα την εξαγορά της LSTech, μιας εταιρείας με ισχυρή τεχνογνωσία στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων, προσθέτοντας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης αιχμής στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και αυξημένες δυνατότητες συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.

Κατά τον Απρίλιο μέτοχοι διέθεσαν το 15% των μετοχών της εταιρείας μέσω placement, οδηγώντας την ελεύθερη διασπορά των μετοχών στο 28%, και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την ημερήσια ρευστότητα.

Δεδομένου ότι εισαχθήκαμε στο χρηματιστήριο πριν από 14 μήνες χωρίς δημόσια εγγραφή, αυτή η τοποθέτηση σηματοδοτεί ουσιαστικά την πρώτη είσοδο θεσμικών επενδυτών στο κεφάλαιο μας.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το οικονομικό έτος 2024 για αύξηση των προσαρμοσμένων Εσόδων κατά περίπου 10%, συνοδευόμενη από υψηλότερο ποσοστό αύξησης του προσαρμοσμένου EBITDA».

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβικές χώρες, Αμερική: Μια σειρά σημαντικών συμβάσεων που υπογράφηκαν κατά το Α’ τρίμηνο θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την προμήθεια μεταλλικών καρτών σε μια κορυφαία challenger bank, καθώς και την ανανέωση μακροπρόθεσμης συμφωνίας με μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες Fintech. Η AUSTRIACARD εδραιώνει τη θέση της ως ο προμηθευτής επιλογής για τις Fintech και τις challenger banks στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη: Οι σημαντικές ανανεώσεις συμβολαίων με μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, η είσοδος στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης και οι απόκτηση σημαντικών νέων πελατών στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καταδεικνύουν τη συνεχή ανάπτυξη μας στην περιοχή. Επιπλέον, η AUSTRIACARD επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα ψηφιακού μετασχηματισμού με συμφωνίες για υπηρεσίες όπως η ψηφιακή μετατροπή και η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση.

Τουρκία, Μέση Ανατολή και Αφρική: Η προσθήκη της μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας ως πελάτη και οι υπάρχουσες ευκαιρίες στους τομείς των έξυπνων καρτών και ταυτοτήτων στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, τοποθετούν την AUSTRIACARD σε θέση περαιτέρω επέκτασης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu