Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκλελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ , στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο .
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών.
Όσο για το προσφυγικό , συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







