Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ισραήλ και τη Χαμάς εντός των επόμενων δύο εβδομάδων
Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ισπανία, με αντικείμενο ένα σχέδιο που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, σύμφωνα με το Axios.
Σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στις συνομιλίες, το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ισραήλ και τη Χαμάς εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε στο Axios ανέφερε ότι, παρότι η Ιερουσαλήμ δεν αντιτίθεται στις προσπάθειες για μια συνολική συμφωνία, «το χάσμα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς όσον αφορά τον τερματισμό του πολέμου είναι τεράστιο», αφήνοντας να εννοηθεί πως η επίτευξη συμφωνίας σε αυτό το στάδιο είναι απίθανη.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, την ώρα που οι συνομιλίες αυτές πραγματοποιούνται λίγες ημέρες μετά την έγκριση από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενός σχεδίου για την πλήρη κατάκτηση της πόλης της Γάζας, απόφαση που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βανς: Oι όμηροι στη Γάζα θα μπορούσαν να απελευθερωθούν ανά πάσα στιγμή
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον διοικητικό μετασχηματισμό της ΥΠΑ
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρους
- Bloomberg: Ο φόβος της “φούσκας” κυριεύει τους κεντρικούς τραπεζίτες
- Ζελένσκι σε Μακρόν: “Χρειαζόμαστε περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα”
- Λάρισα: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η σύγχρονη Μονάδα ηλιακής ξήρανσης ιλύος
- CNN: Το σχέδιο ειρήνευσης του Τραμπ διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Ισραήλ
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική “με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις