Εχουν συνολικά ρίξει περίπου 22 εκατ. ευρώ στη μεγάλη φάρμα στο χωριό Κολλίνες
Το δίδυμο των επιχειρηματιών που έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποκτώντας τον έλεγχο των κατασκευαστικών Intrakat και Ακτωρ και των τραπεζών Παγκρήτιας και AtticaBank, καθώς και μέσων μαζικής ενημέρωσης Δ. Μπάκος και Ι. Καϋμενάκης, διαθέτει εδώ και κάποια χρόνια μια μεγάλη φάρμα στην Αρκαδία. Εκεί εκτρέφονται ζώα, παράγονται τυροκομικά προϊόντα, καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις ενώ υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις, όπως μονάδες φιλοξενίας κλπ. Κατά καιρούς στις όμορφες Κολλίνες, όπως λέγεται το χωριό στην περιοχή, οι επιχειρηματίες φιλοξενούν και άλλους συναδέλφους τους ή στελέχη επιχειρήσεων, που θέλουν να αποφύγουν τα ενοχλητικά δημόσια βλέμματα.
Όλα αυτά είναι υπό την εκμετάλλευση ενός νομικού προσώπου το οποίο λέγεται Αρκαδική Οικολογική Φάρμα Α.Ε. Η εταιρεία αυτή δεν έχει στόχο να βγάζει λεφτά αλλά έχει κάποια κάπαια δραστηριότητα με συνολικά έσοδα που προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Για παράδειγμα, όπως είδαμε στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (του 2022), οι πωλήσεις ζώων ανήλθαν σε 395.084 ευρώ, οι πωλήσεις τυροκομικών ανήλθαν σε 81.321, οι πωλήσεις γάλακτος ανήλθαν σε 104.854 κλπ.
Ωστόσο, η καθαρή της δραστηριότητα είναι συνήθως ζημιογόνος και γι΄αυτό οι επιχειρηματίες καλύπτουν την οικονομική ζημιά με νέο χρήμα. Προς το παρόν το χρήμα προέρχεται από ίδια κεφάλαια και όχι από δάνεια (όπως κάνουν με άλλες μεγαλύτερες δουλειές, τις οποίες χρηματοδοτούν και με δανεισμό και με την συνεισφορά άλλων υπό δημόσιο έλεγχο εταιρειών π.χ. ΔΕΗ Ανανεώσιμες). Τον Δεκέμβριο του 2022 είχαν βάλει 2 εκατ. ευρώ ενώ πρόσφατα έβαλαν άλλα 2,25 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά έχουν βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό ήτοι 22 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο τον τόπο τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το παράδοξο της Black Friday – Περισσότεροι αγοραστές, αλλά με λιγότερα χρήματα
- Πούτιν: Μεταβαίνει στην Ινδία 4-5 Δεκεμβρίου για επίσημη επίσκεψη
- e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης
- Ιταλία: Αμετάβλητος στο 1,2% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
- Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από τα καταστήματα Notos
- Μητσοτάκης σε Μέτσολα: «Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα στο ουκρανικό όχι με λόγια αλλά με πράξεις»
- ΕΟΠΑΕ: Υποστήριξη αστέγων πολιτών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Ορμπαν – Πούτιν: Συνάντηση για πετρέλαιο, αέριο και Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








