Αποστάσεις από την φράση «θα σκίσουμε τα μνημόνια» πήρε ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στο Βήμα Fm. Οπως είπε:
«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα. Το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010», δεν έχει έννοια. Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά. Είμαστε σε μια διαδικασία που καταργούμε πράγματα, διότι πέρα από τη διαπραγμάτευση, προωθούνται και μια σειρά προγραμματικές μας δεσμεύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα, προς άρση αντίστοιχων μνημονιακών δεσμεύσεων. Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων.
Ότι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ήταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κλπ.; Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση«μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό.
Με βάση ποια εντολή ήταν αυτό στο προεκλογικό πρόγραμμα, στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Λέγαμε πουθενά «με ένα νομοσχέδιο θα περάσει»; Μπροστά μου το έχω.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








