Μέσω συμφωνίας με τράπεζα
Σε συμφωνία ανταλλαγής συνολικής απόδοσης, γνωστή ως Total Return Equity Swap, προχώρησε στις 15 Ιουνίου 2026 η Bally’s Intralot Α.Ε., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η συμφωνία συνήφθη με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εγκατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει αναμενόμενη διάρκεια 12 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη έξι μήνες κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας των μερών.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, η τράπεζα δύναται, χωρίς να υποχρεούται, να αποκτά εισηγμένες μετοχές της Bally’s Intralot στο όνομά της και με δικά της κεφάλαια. Οι τυχόν αγορές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext Athens.
Το μέγιστο ποσό που μπορεί να διατεθεί για αγορές μετοχών βάσει της σύμβασης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανώτατος αριθμός μετοχών που δύναται να αποκτηθεί φτάνει τα 62,5 εκατ. τεμάχια.
Οι αγορές, εφόσον πραγματοποιηθούν, θα γίνονται εντός του εύρους τιμών που έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 19ης Δεκεμβρίου 2025 για την απόκτηση ιδίων μετοχών, δηλαδή με κατώτατη τιμή 0,80 ευρώ και ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
Η τράπεζα θα λαμβάνει ανεξάρτητα από την εταιρεία τις αποφάσεις τόσο για τη διενέργεια όσο και για τον χρόνο των πιθανών αγορών. Παράλληλα, η Bally’s Intralot αναφέρει ότι θα απέχει από την απόκτηση περαιτέρω ιδίων μετοχών κατά την περίοδο στην οποία η τράπεζα δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποκτήσεις.
Η εταιρεία θα δημοσιοποιεί τις τυχόν αγορές μετοχών μέσω χρηματιστηριακών ανακοινώσεων, το αργότερο έως το τέλος της έβδομης ημέρας διαπραγμάτευσης μετά την εκτέλεσή τους.
Στη λήξη της σύμβασης προβλέπεται φυσικός διακανονισμός, βάσει του οποίου η τράπεζα θα μεταβιβάσει μέσω πώλησης στην Bally’s Intralot το σύνολο των μετοχών που θα έχει τυχόν αποκτήσει. Οι μετοχές αυτές θα καταστούν ίδιες μετοχές της εταιρείας, εντός των ορίων που έχουν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Παρακάλια» Τραμπ σε διυλιστήρια: Ρίξτε τις τιμές πριν γίνει η βενζίνη πολιτική κρίση
- «Παζάρι» Πούτιν – Ερντογάν για ενέργεια, οικονομία και Ουκρανία
- Euronext Athens: Έκτακτη ΓΣ στις 22 Σεπτεμβρίου για την απόσχιση του «Διαχειριστή Αγοράς»
- Καστελόριζο: Με αντι-NAVTEX απαντά η Αθήνα για τις έρευνες τουρκικού σκάφους
- ΗΠΑ: Η αγορά εργασίας κρατά γερά – Περισσότερες κενές θέσεις τον Ιούλιο
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πωλητές στο φινάλε με απώλειες 0,75%, πάνω Motor oil λόγω ανόδου πετρελαίου
- Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε τράπεζες για το Ιράν αυτή την εβδομάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








