Συνδρομή του υπ. Άμυνας στο Υγείας και στην τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά
Την τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ελληνικά νησιά και την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το υπ. Υγείας καθώς προκηρύσσει προσλήψεις χωρίς ανταπόκριση λόγω, κυρίως, των χαμηλών απολαβών, έρχεται καλύψει εν είδει «μπαλώματος» το υπ. Άμυνας.
Έτσι, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και το Υπουργείο Υγείας, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση τριών οπλιτών θητείας, πτυχιούχων Ιατρικής, για την υγειονομική κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων στα Περιφερειακά Ιατρεία Φολέγανδρου, Σύμης και Ανάφης.
Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των ανωτέρω οπλιτών θητείας, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση, δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.
O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη Μαδαγασκάρη
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
- ΟΠΑΠ: Τα βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Allwyn και τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία
- Alpha Bank: Από 16 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 137.322 νέες μετοχές από το stock options
- Χρηματιστήριο: Νέα πτώση με 1,45% στις 2.056,86 μονάδες
- Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμα 157 εκατ. ευρώ σε Gucci, Chloe και Loewe για προκαθορισμό των τιμών μεταπώλησης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις