Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας «εκτοξεύτηκε» το 2025, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της ισπανικής τράπεζας στα 91 δισ. ευρώ
Τα «σκήπτρα» της πρωτιάς κατέκτησε η Banco Santander ως η πολυτιμότερη τράπεζα της ηπειρωτικής Ευρώπης με βάση τη χρηματιστηριακή αξία, «κλέβοντας» τη θέση από την ελβετική UBS.
Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας «εκτοξεύτηκε» το 2025, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της ισπανικής τράπεζας στα 91 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, η ελβετική UBS υπέστη σημαντική πτώση στη μετοχή της, καθώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αυστηρότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων στη χώρα της, γεγονός που περιόρισε την χρηματιστηριακή αξία της στα 86 δισ. ευρώ.
Παρά την επιτυχία της Santander, η βρετανική HSBC παραμένει ο ηγέτης της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς με αποτίμηση 139 δισ. λίρες. Το προβάδισμα αυτό οφείλεται στη διεθνή παρουσία και τη σταθερή απόδοση του ομίλου, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Παρόλο που η μετοχή της Santander υπέστη πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, έχει καταγράψει άλμα πάνω από 30% από την αρχή του έτους, εν μέσω ενός κλίματος αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών και τις προσδοκίες για αυξημένες δημόσιες δαπάνες στην ΕΕ.
Τον Φεβρουάριο, η τράπεζα ανακοίνωσε ιστορικό ρεκόρ κερδών και σχέδια επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητά της στους επενδυτές.
Ο τραπεζικός κλάδος αποδεικνύεται ο ισχυρότερος τομέας στην Ευρώπη για το 2025, με τον δείκτη Stoxx 600 Banks να έχει καταγράψει άνοδο 15% μέχρι στιγμής φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την Εθνική Ανδρών
- Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές
- WSJ: Οι επιθέσεις του Ισραήλ αφήνουν τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν εκτεθειμένο
- Δένδιας: Στην Κύπρο τη Δευτέρα 16/06 για συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας
- Etihad Airways: Ακύρωσε τις πτήσεις της μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Τελ Αβίβ μέχρι τις 22/06
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις