Από 6,98% που κατείχε πριν στην γερμανική τράπεζα
Η Bank of America (BofA) αύξησε τη συνολική συμμετοχή της στην Commerzbank από 6,98% σε 10,16%, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της γερμανικής τράπεζας.
Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας «πολύ επιθετικής» εξαγοράς από την ιταλική UniCredit, στην οποία αντιδρά τόσο η ίδια η γερμανική τράπεζα όσο και τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα στο Βερολίνο.
Η UniCredit κατέχει αυτή τη στιγμή άμεσο μερίδιο 9,5% και επιπλέον 18,5% μέσω παραγώγων στην Commerzbank. Ωστόσο, στα τέλη Φεβρουαρίου γνωστοποίησε επισήμως προς την αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή αρχή την πρόθεση της να αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό συνολικού ύψους 29,99% στην Commerzbank.
Παράλληλα περιμένει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με το μερίδιο που έχει ήδη “χτίσει” στη γερμανική τράπεζα.
Η αύξηση του ποσοστού της BofA ενδεχομένως να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια της ιταλικής UniCredit, αν και πιθανότατα θα διευκολύνει την γραμμή άμυνας που έχει σχηματίσει η διοίκηση της Commerbank.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Victoria’s Secret 2025: Η Gigi Hadid, η Adriana Lima, η Irina Shayk σαρώνουν στην πασαρέλα
- ΑΑΔΕ: Στο 100% η φοροδιαφυγή στα ΚΥΔ του ΟΠΕΚΕΠΕ- Πρόστιμα και λουκέτα σε 42 κέντρα
- Κίμπερλι Γκιλφοϊλ: Φιλανθρωπία και μπουζούκια στο Λονδίνο με Αργυρό, Σταθόπουλο και Λογοθέτη
- Υψηλότερα οι τιμές των μετοχών στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας
- Τραμπ: Μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, εξετάζει χερσαία πλήγματα
- Νεκρός μετά από πυροβολισμούς στο χωριό Ευζώνους του Κιλκίς
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ Ν/Α της Κρήτης
- Συζήτηση αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις