Από 6,98% που κατείχε πριν στην γερμανική τράπεζα
Η Bank of America (BofA) αύξησε τη συνολική συμμετοχή της στην Commerzbank από 6,98% σε 10,16%, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της γερμανικής τράπεζας.
Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας «πολύ επιθετικής» εξαγοράς από την ιταλική UniCredit, στην οποία αντιδρά τόσο η ίδια η γερμανική τράπεζα όσο και τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα στο Βερολίνο.
Η UniCredit κατέχει αυτή τη στιγμή άμεσο μερίδιο 9,5% και επιπλέον 18,5% μέσω παραγώγων στην Commerzbank. Ωστόσο, στα τέλη Φεβρουαρίου γνωστοποίησε επισήμως προς την αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή αρχή την πρόθεση της να αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό συνολικού ύψους 29,99% στην Commerzbank.
Παράλληλα περιμένει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με το μερίδιο που έχει ήδη “χτίσει” στη γερμανική τράπεζα.
Η αύξηση του ποσοστού της BofA ενδεχομένως να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια της ιταλικής UniCredit, αν και πιθανότατα θα διευκολύνει την γραμμή άμυνας που έχει σχηματίσει η διοίκηση της Commerbank.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο χαλαρός (σε όλα) κ. Τσάφος
- Μην ενοχλείτε τον Κυριάκο – Κοντιάδης: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρές απώλειες 2% για τον DAX – Βουτιά 16% για τη μετοχή της SAP
- Αυγενάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση προέδρου στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- ArcelorMittal κατά Ιταλίας: Διεκδικεί αποζημίωση €1,8 δισ. για τα χαλυβουργεία της ILVA
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός στο Κίεβο για μία εβδομάδα
- Principia: Ολοκλήρωσε την εξαγορά 4 αιολικών πάρκων σε λειτουργία της EDPR
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








