Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια
Τα κέρδη της Bank of America (BofA) μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδά της από τις πληρωμές τόκων των πελατών της συρρικνώθηκαν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Οι τράπεζες πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια εν μέσω έντονου ανταγωνισμού για καταθέσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τη φυγή των πελατών προς επικερδείς εναλλακτικές λύσεις, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της BofA – η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και πληρώνει από τις καταθέσεις – μειώθηκαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.
Τα κέρδη έρχονται σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριες JP Morgan Chase και Wells Fargo, των οποίων τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Ήταν μειωμένα από τα 7,8 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην ΕΑΔ «έδωσε» ο Γεωργιάδης για έλεγχο τις εταιρείες του Πατούλη – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΙΣΑ
- Πιερρακάκης από τη Bundesbank: Η Ευρώπη χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και ισχυρότερες υποδομές
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επέκταση της άδειας της Alpha Asset Management
- Ευρωαγορές: Η τεχνολογία δεν κράτησε τα κέρδη έως το κλείσιμο
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ελίν: Ζημιές στο α΄ εξάμηνο του 2026, με μείωση δανεισμού κατά 69%
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Οικονομική έκθεση ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








