Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια
Τα κέρδη της Bank of America (BofA) μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδά της από τις πληρωμές τόκων των πελατών της συρρικνώθηκαν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Οι τράπεζες πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια εν μέσω έντονου ανταγωνισμού για καταθέσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τη φυγή των πελατών προς επικερδείς εναλλακτικές λύσεις, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της BofA – η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και πληρώνει από τις καταθέσεις – μειώθηκαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.
Τα κέρδη έρχονται σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριες JP Morgan Chase και Wells Fargo, των οποίων τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Ήταν μειωμένα από τα 7,8 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη μπήκαν στο 2026 – Πάνω από 10.000 μονάδες ενδοσυνεδριακά ο FTSE 100
- Τέλη κυκλοφορίας: Δεν πληρώθηκαν για πάνω από 800.000 οχήματα – Τα πρόστιμα
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Η φωτιά ξεκίνησε από βεγγαλικά – Παραμένουν στους 40 οι νεκροί και 119 οι τραυματίες
- Κώστας Ανεστίδης (αγροτοσυνδικαλιστής ΝΔ – μπλόκο Μαλγάρων): Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με την κυβέρνηση
- Η Ρωσία κατέλαβε 5.600 τ. χλμ. ουκρανικού εδάφους το 2025
- Χρηματιστήριο: Ποδαρικό το 2026 με υψηλό 16 ετών στις 2.158 μονάδες και τραπεζικό ράλι
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦ. 4/278/12-08-03 ΤΗΣ ΕΚ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ)
- DIMAND Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








