Ελλάδα

Μπαράζ ελέγχων και βαριές καμπάνες για παραβάσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Πρόστιμα που ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ και λουκέτα σε επιχειρήσεις από τις Κτηματικές Υπηρεσίες σε Ρόδο, Καβάλα, Σκιάθο και Κέρκυρα

Στην επιβολή βαριών διοικητικών κυρώσεων προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα κατά της αυθαιρεσίας στις ελληνικές ακτές.

Οι αρχές έβαλαν στο στόχαστρο επιχειρήσεις που καταλάμβαναν παράνομα κοινόχρηστους χώρους ή λειτουργούσαν χωρίς τις απαραίτητες συμβάσεις παραχώρησης, προβαίνοντας σε σφραγίσεις εγκαταστάσεων και στην έκδοση πράξεων άμεσης απομάκρυνσης.

Το συνολικό ύψος των προστίμων που καταλογίστηκαν ξεποερνά τις 350.000 ευρώ, αποτυπώνοντας την απόφαση της πολιτείας για την περιφρούρηση του ελεύθερου αιγιαλού.

Αναλυτικά:

Ρόδος: Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’ επέβαλε διαταγή σφράγισης και πρόστιμο 174.000 ευρώ σε πέντε καντίνες στην παραλία Τσαμπίκα.

Στην παραλία Anthony Quinn Bay, στο Φαληράκι, η Κτηματική Υπηρεσία, μετά την υποβολή στις 28 Ιουλίου καταγγελίας από συλλογικό φορέα και την παραλαβή της στις 29/7 (αρ. εισερχ. 104877), διενήργησε στις 30 Ιουλίου την πρώτη επιτόπια αυτοψία και στις 7 Αυγούστου τη δεύτερη. Κατόπιν της διενέργειας των δύο επιτόπιων αυτοψιών, στις 14 Αυγούστου, η Κτηματική Υπηρεσία εξέδωσε τις εκθέσεις αυτοψίας-πορίσματος και επέβαλλε στην επιχείρηση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα της πράξης άμεσης απομάκρυνσης και διαταγής σφράγισης και πρόστιμο 37.000 ευρώ για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας και αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας χωρίς ενεργή σύμβαση παραχώρησης.

Καβάλα: Σε έλεγχο της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας, εντοπίστηκε επιχείρηση χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 28.889 ευρώ και πράξη άμεσης διοικητικής απομάκρυνσης.

Σκιάθος: Σε έλεγχο της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας στη Σκιάθο, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 44.000 ευρώ σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Κέρκυρα: Σε αυτοψίες που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία Κέρκυρας ελέγχθηκαν 14 επιχειρήσεις, εκ των οποίων σε οκτώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 107.665 ευρώ, καθώς και πράξεις διοικητικής απομάκρυνσης και διαταγές σφράγισης.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu