Μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2026 και το 2027
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την επενδυτική πορεία της Μπάρμπα Στάθης, λίγους μήνες μετά και την εξαγορά της από την Ideal Holdings δόθηκαν με αφορμή την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικήτας Ποθουλάκης, επίκεινται το επόμενο χρονικό διάστημα δύο σημαντικά έργα που θα τονώσουν και θα επιταχύνουν την διανομή της εταιρείας. Πρόκειται για δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Σίνδο). Ειδικότερα, κατά τον κ. Ποθουλάκη, το κέντρο διανομής στη Σίνδο θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2026, ενώ εκείνο της Αθήνας θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2027.
Για τον ίδιο, παράλληλα, «συνεχίζεται η ανάπτυξη της Μπάρμπα Στάθης. Η εταιρεία φτάνει σε νέα υψηλά και τα έσοδά της κινούνται σε υγιή βάση». Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2025, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 64,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας για αντίστοιχη περίοδο, ενώ τα συγκρίσιμα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 7%. Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων (EBT) κατέγραψαν άνοδο 88% και διαμορφώθηκαν σε 4,0 εκατ. ευρώ χάρη στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς και τη μείωση του δανεισμού και του κόστους δανεισμού σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Όπως, επίσης, τόνισε, σε άνοδο βρέθηκαν οι εξαγωγές και οι πωλήσεις B2B, την ώρα που το β΄εξάμηνο του έτους αναμένεται να υπάρχουν νέα λανσαρίσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με «επιλεκτική μνήμη» ο Μπουκώρος κάλυψε τον Μυλωνάκη
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχεις τρεις ημέρες να φύγεις από τη χώρα» – Η απειλή στον Πάσχο Μανδραβέλη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο τέλος έκλεισαν με απώλειες
- Κακοδιαχείριση στο γερμανικό Δημόσιο: Κοντέινερ για ναύτες, άχρηστα κινητά και άλλες σπατάλες…
- Lloyd’s List: Αγγελικούση και Μαρινάκης στην πρώτη δεκάδα του Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- QnR: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,249 εκατ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά ίδιων μετοχών αξίας 2,904 εκατ. ευρώ
- ΕΚΤΕΡ: Στο 33,15% αυξήθηκε το ποσοστό του Αθανάσιου Σίψα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








