Νέα

Barclays: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δε θα αυξήσει τα επιτόκια για ένα χρόνο

Εκτιμήσεις αντίθετες με προηγούμενη δική τους πρόβλεψη για αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης

Τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, δηλώνουν οι οικονομολόγοι της Barclays οι οποίοι εκτιμούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δε θα προχωρήσει σε  αύξηση των επιτοκίων τον Ιανουάριο, όπως αναμένουν πολλοί, και αντίθετα με προηγούμενη  δική τους πρόβλεψη για αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κάθε δεύτερη συνεδρίαση μετά το τέλος του επόμενου έτους, γεγονός που θα φέρει το εύρος-στόχο της Fed Funds στο 5%-5,25% στο τέλος του 2024 και στο 4%-4,25% στο τέλος του 2025.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι κλίνουν προς τα πάνω, με πιθανές αυξήσεις επιτοκίων το 2024, εάν η πρόοδος στον αποπληθωρισμό σταματήσει», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Barclays με επικεφαλής τον Μαρκ Γιαννιώτη.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση πολιτικής ότι θα προχωρήσουν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού παραπαίει, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου-1ης Νοεμβρίου την Τρίτη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu